RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Симеон Идакиев ще участва в Географски фестивал в Пазарджик

На 22 и 23 април 2017 г. Пазарджик ще бъде домакин на Българския географски фестивал. За трета поредна година географите от цялата страна се събират на национален форум. Миналата година събитието бе организирано в Казанлък, а през 2015 г. – в Ямбол. Участие са потвърдили няколкостотин участници от цялата страна.


За участие във фестивала в Пазарджик ще пристигне  известният журналист и пътешественик Симеон Идакие. Той ще изнесе публична лекция и ще има среща с гражданите под наслов „Светът и всичко в него”

Фестивалната програма започва на 22 април в 10:00 ч., когато във фоайето на зала „Маестро Г. Атанасов”за почват да работят щандове, представящи различни компании и институции, свързани с географията и образованието. Официалното откриване е от 12:00 ч. в зала „Маестро Г. Атанасов”. Богатата фестивална програма включва редица научнопопулярни географски презентации, ученически състезания, семинари за учители и студенти, изложби и др. Участниците във фестивала ще могат да посетят безплатно музеите и галериите в град Пазарджик по време на двата фестивални дни.

Пазарджик, Георграфски фестивал

В деня преди началото на фестивала ще се проведат серия от научни презентации пред учениците на училищата съорганизатори на фестивала - ПГ „Ив. С. Аксаков” (от 16:00 ч.), ОУ „Св. Кл. Охридски” (от 13:30 ч.), ОУ „Проф. Ив. Батаклиев” (от 15:45 ч.). В тях участие ще вземат заместник-деканът на Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” доц. Георги Бърдаров и съоснователят на Географ БГ Димитър Желев.

Специалното за гражданите на Пазарджик в петъчната вечер на 21 април 2017 г. са предвидени две предфестивални събития. От 18:00 ч. в зала „Маестро Г. Атанасов” е публичната лекция със Симеон Идакиев. На същото място от 19:00 ч. географът и писател доц. Георги Бърдаров ще направи презентация във връзка с дебютния му роман „Аз още броя дните”.
Председател на Организационния комитет е известният географ и пътешественик проф. Румен Пенин.

Организатори на събитието са Географ БГ - победител в ПРОМЯНАТА 2016/2017 - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация „Промяната” (част от мрежата на Reach for Change), Община Пазарджик, Българско географско дружество, ПГ „Ив. С. Аксаков”, ОУ „Св. Кл. Охридски”, ОУ „Проф. Ив. Батаклиев”. Партньори на фестивала са Регионално управление на образованието  – Пазарджик, National Geographic България, Фондация „Промяната”, Издателство „Атласи“, Ротари клуб Пазарджик, Геолого-географски факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“, Катедра „География” на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Катедра „География, екология и опазване на околната среда“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“, Уикипедия България, Ботаническа градина „Борика”. Генерален спонсор на фестивала е издателство „Булвест 2000”. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Хиър Юръп Б.В. - Клон България и в медийно партньорство с Нова Броудкастинг Груп.
Тази страница е видяна: 439

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 19 April 2017 - 17:02:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пазарджик ще е домакин на тридневен географски фестивал
Географски празник - такава е оценката на РУО за тридневния фестивал
„Чепинският змей” ще участва на Международен фолклорен фестивал в Пловдив
„Чудесия“ ще участва в Международния фолклорен фестивал в община Струмяни
Симеон Сакскобургготски идва в Пазарджик за преподписване на договора за присъединяване към ЕС
Симеон Съловски от днес ще отговаря в ОДМВР-Пазарджик за регистрацията, отчета на пътните превозни средства, собствениците им и водачите
Изложба с 35 импресии на Симеон Спиридонов в «Артфорум"
Ученици от ПГ "Иван С. Аксаков" отправиха видео обръщения към Соломон Паси и Симеон Сакскобургготски
Ротаракт клуб Пазарджик ще участва в акцията по кръводаряване
Пазарджик участва в международен проект за хората с увреден слухТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6517 сек., 1.5448 от тях за заявки.