RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
10 години "Един различен ден" за деца и младежи в неравностойно положение

Един различен ден в Пазарджик, 2008 година, 18 май, водоема "Черно море" край Пазарджик група ентусиасти поставят началото на една традиция, уникална за България- риболовно състезание за деца и младежи в неравностойно положение. Деца, за които се твърди, че нямат място край водата, за които казват, че няма да се справят. Десет години "Един различен ден" доказва обратното. Сдружението събира хора, различни като професии и характери, преодоляващи различията помеждуси в името на различния ден за различните деца и мини-лигата от няколко състезания в различни градове.

Тази година сдружение "Един различен ден" продължава традицията с четири състезания в четири различни градове: Пазарджик, Пловдив, София и Стара Загора. Вече всичко е договорено с водоемите, сдруженията, които работят с децата, ясни са и датите за състезанията в юбилейната година, съобщи Атанас Бояджийски - организатор на събитието. Първо ще е събитието в Пазарджик - на 14 май, следват Пловдив - на 21 май, София - на 11 юни и в Стара Загора - през септември.
Инициативата се реализира с подкрепата на генералните спонсори - иболовни принадлежности "Филстар" и риболовен форум "GO FISHING BG.ForumsClub".
В Пазарджик състезанието ще се проведе както всяка година на водоема "Черно море",  собственост на фирма "Гларус", намиращ се на Бошулско шосе. Участници ще бъдат 40 деца от различни училища и деца и младежи от защитено жилище и дневен център на сдружение "Егида" . Инициативата в Пазарджик се подкрепя от "Елит Кар", "Екобулпак",Ловно-рибарско сдружение „Сокол 1893” в Пазарджик, . Заповядайте заедно с нас и децaта-участници да отпразнуваме годишнината..

Следващата седмица на месец май (21.05.2017) е състезанието в Пловдив. Пак на спортен риболов "Рибката", намиращ се на Пещерско шосе. Отново 40 деца от сдружение "Паралелен свят" и сдружение "Протягам ти ръка". Спонсори са "Стефанов Мотърс" и "Сентера Тракия". Подкрепа в деня на състезанието ще окажат момичета и момчетата от Ротаракт клуб Пловдив.  Надяваме се риболовната общественост в Пловдив тази година да е по-дейна и да откликне на нашата молба за помощ. Елате на 21.05 и помогнете, елате и подарете усмивки.

Пролетните състезания ще завършим на 11.06. 2017 в София на рибарник "Панчарево".  40 деца и младежи участници от асоциация "Аутизъм", асоциация "И нас ни има" и Фондация „Светът на Мария".  Спомоществователи за софийското състезание са "Experian България" и "Екобулпак". Очаква се и подкрепа от софийските риболовци.

През септември мини-лигата ще бъде закрита за втора поредна година  със състезанието в Стара Загора с подкрепата на асоциация "Филаделфия 2002",  езерото "Загорка", и Ротаракт клуб Стара Загора.

Желаещите да подкрепят инициативата, могат да го направят на разкритата банкова сметка:
Райфайзенбанк
IBAN:BG65RZBB91551005812272
BIC:RZBBBGSF
Сдружение"Един различен ден"


Тази страница е видяна: 484

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 22 March 2017 - 14:46:09

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пътуваща академия "Артисти за деца" ще работи с деца и младежи в неравностойно положение в Брацигово и Панагюрище
„Стрелчанска Коледа- 2013” за деца в неравностойно положение
Mестната организация на ГЕРБ раздаде подаръци на 40 деца в неравностойно положение
Започна подготовката на петото издание на риболовното състезание за деца в неравностойно положение
Утре от „Мариола Доспевска“ раздават коледните пакети на деца в неравностойно положение
Отборът на „Асарел Медет“ победи в „Игри за добрини“ и спечели 2 хиляди лева в подкрепа на деца в неравностойно положение
Младежи в неравностойно положение ще изучават безплатно английски език по проект "Код Успех"
Благотворителен жест на децата от ОДЗ "Юрий Гагарин" към връстниците им от Центъра за настаняване на деца в неравностойно положение
Хора в неравностойно положение подредиха фотоизложба
Танцьорите от „Чудесия” ще гостуват на хора в неравностойно положениеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6619 сек., 1.5554 от тях за заявки.