RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Горското и Пътното ще кастрят дърветата по пътя Велинград - Юндола преди зимния сезон

defile_svla4ishte.jpgНа Регионалната дирекция на горите - Пазарджик и на Областното пътно управление беше възложена днес организация по почистване на сервитута по пътя Велинград-Юндола от надвиснали клони и дървета. РДГ Пазарджик и общинските администрации трябва да окажат съдействие на EVN и Мрежов експлоатационен подрайон Пазарджик /МЕПР/ по процедурата за съгласуване на почистването на сервитута под далекопроводите в участъците с частни гори. Това решиха днес членовете на  Областния щаб за защита при бедствия, които обсъдиха готовността за зимния сезон.

Пазарджик, Според представената от общините информация в Пазарджик, Белово, Брацигово, Велинград, Септември, Лесичово, Стрелча и Сърница има сключени договори за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа. Общините Батак и Панагюрище са в процедура по избор на изпълнител, а в общините Пещера и Ракитово тези дейности се извършват от общински звена по „Чистота и поддържане на общинската пътна инфраструктура”.

Общо 726 км. е републиканската пътна мрежа на територията на областта, 50 км. от тях са магистрала. Сключени са договори за поддържане, 21 машини ще чистят АМ „Тракия” и 121 машини пътищата I,II и III клас.  Извършена е проверка на техниката и наличните материали по депа и пунктове, осигурени са необходимите количества сол,  пясък и химикали.

Във всички териториални звена са разработени планове за работа при усложнена зимна обстановка. Извършена е профилактика на съоръжения, обходи на трасета на ел. проводи, реконструкция и модернизация на отделни ел. подстанции. Направена е актуализация и проверка на специализираните медицински екипи и личният състав по оповестяването. Анализ на зимната обстановка през 2015/2016г., беше направен от директора на РДПБЗН комисар Иван Панайотов, който отчете сравнително спокоен сезон по отношение на критичните ситуации.

При зимни условия, проблемни остават участъците от пътната инфраструктура в Родопската част на областта, пътищата Белово-Юндола, Варвара-Велинград, Батак-Картела, Пещера-Батак, Юндола-Белмекен, района около летовище Свети Константин и курортен комплекс Цигов Чарк. В района на Средна гора е пътят Панагюрище-Панагюрски колонии.

Пазарджик,


Тази страница е видяна: 1220

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 16 November 2016 - 13:03:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Шефовете на Пътното и Полицията обсъдиха взаймодействието през зимния сезон
Свлачище затвори пътя Пазарджик-Велинград, по-малко блокира едната лента на пътя Велинград-Юндола
Кастрят дърветата по "Пловдивска", движението се регулира от полицаи
Натоварено е движението по магистралата и по пътя Велинград-Юндола
По пътя Велинград-Юндола - отново без товарни автомобили над 12 тона
Готовността за зимния сезон обсъди Областният щаб за защита при бедствия
Мерки за недопускане на пожари през есенно-зимния отоплителен сезон
Роторен снегорин ще чисти снега в община Пещера през зимния сезон
„Ифа“ с дърва за огрев се преобърна край пътя Велинград-Юндола, 30-годишен е с фрактура на гръбначен прешлен
Свободни работни места в австрийски и германски хотели и ресторанти през зимния сезонТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8497 сек., 1.7510 от тях за заявки.