RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Четири екипа ученици от ПГМЕТ представиха проектите си по уеб дизайн, изготвени по ЕРАЗЪМ+

ПГМЕТ Пазарджик, Резултатът от обучението си по уеб дизайн представиха ученици на пресконференция в  Професионална гимназия по механоелектротехника в Пазарджик. Обучението е реализирано по програма "Еразъм+" и е на тема „Европейски професионален опит в WEB дизайна“.
Общо 20 ученици от девети до единадесети клас проведоха през юли т.г. триседмична практика в Карлсруе, Германия,  на реални работни места - в партньорската организация ALFATRAINING - институт за допълнително професионално обучение, посочи инж. Гергана  Коручева - един от ръководителите по проекта. В подготовката на учениците са участвали още инж.Анета Стоименова и Атанаска Пенчева. Директорът на  училището инж. Мариана Китина е провела мониторинг на обучението, а всички ученици са получили сертификати за проведеното обучение – Europas mobility.
Пред медиите и гостите от Инспектората по образование в Пазарджик инж. Коручева представи проекта и работата по него, както и информация за програма "Еразъм+".
Учениците пък представиха своите проекти, изготвени в последната седмица от тяхното обучение. Разпределени в 4 групи - по петима във всяка група, те презентираха направените от тях сайтове, в които са използвали наученото от HTML, CSS, JavaScript и библиотеки.
Работата на първия екип представи Николай Тасев. Техният сайт е за програма "Еразъм", като на отделна подстраница е показана и работата по проекта „Европейски професионален опит в WEB дизайна“.
Вторият отбор, представен от Йордан Вълчев, е изготвил сайт на гимназията - с пет главни менюта, с новини за училището, с информация за приема след 7-ми и 8-ми клас, с учебния план, с информация за ръководството на училището, както и контактна информация. ПГМЕТ Пазарджик,
Третият екип е изготвил сайт за специалността "Системно програмиране". Работата на екипа беше представена от Цветомир Узунов. В техния сайт има информация за самото обучение, за езиците за програмира, които овладяват учениците, за възможността им за последваща реализация. Сайтът им предлага също мобилна версия и оразмеряване според екрана на потребителя.
Четвъртият разработен от учениците сайт е за професията "Техник на компютърни системи". Той беше представен от Спасимир Тричков. В сайта има подборна информация за специалността "Компютърна техника и технология", какво се изучава през целия период на обучение, както и възможност за връзка.  Сайтовете имат връзки и към съответните социални мрежи.
Участниците в проекта - ученици и учители, посочиха като предимство на работата си овладяването на практически знания и умения по уеб дизайн и работата в реална среда. По време на практиката си учениците са имали възможност да посетят Европейския парламент, да се разходят в Страсбург, Щутгарт и Хайделберг.  


ПГМЕТ ПазарджикТази страница е видяна: 1886

 Публикувано от: pamedia на Monday 24 October 2016 - 16:58:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ученици от ПГМЕТ – с повече знания в програмирането на Java, по проект по „Еразъм +“
Четири мобилни екипа ще проверяват спазването на противоепидемичните мерки
Учители и ученици от 5 държави се срещнаха в гр. Кавадарци по проект „Да развием предприемаческите умения“, програма Еразъм +
Ученици от ПГМЕТ - на виртуална разходка в ЦЕРН
20 ученици от ПГМЕТ - със сертификати Europas mobility след стажа си в ALFATRAINING, Германия
Ученици от ПГМЕТ участваха в обучителен курс „Разработване на мобилно приложение Bootcamp“
Ученици от XI клас и преподавателят Ана Семерджиева от ПГМЕТ - с награди, грамоти и парични стимули за успехите си
Ученици от Икономическата гимназия в Пазарджик се представиха достойно в национално състезание по митнически и данъчен контрол
Ученици от Математическата гимназия ще изследват по проекта "Еразъм +" екологичните последици от човешката дейност
Възпитаници на ПГСА, преподаватели и специалисти представиха специалностите и придобитите умения в гимназията пред по-малки ученици от шест пазарджишки училищаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5721 сек., 1.4693 от тях за заявки.