RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Трайчо Трайков: Националната сигурност започва от сигурността на всеки човек

Когато е трябвало да избирам между принципите и постовете, съм оставал при принципите

Пазарджик, Кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков и кандидатът за вицепрезидент ген. Съби Събев днес посетиха Пазарджик и се срещнаха със симпатизанти и граждани. Срещата се проведе в Художествена галерия "Ст. Доспевски".
Като домакин на срещата народният представител от Движение България на гражданите Бойка Маринска приветства кандидатите и пое пред тях ангажимент, че това, което обединява присъстващите на срещата, ще даде един добър резултат на изборите, като подчерта, че резултатът зависи от единството на всички партии в блока.
Младежката организация на ДБГ подари на Трайчо Трайков картина със  символа на Пазарджик - Часовниковата кула и посланието: "Времето е винаги точно, когато искаме да направим правилните неща!".
Кандидатът за президент Трайчо Трайков сподели, че за него е удоволствие да се среща с избирателите в подобни места - музеи и галерии, където се усеща духа на възрожденците.
Пазарджик"Важно е да водим разговора каква искаме да бъде България и какво можем да направим за България, каза кандидатът на РБ. - Не е вярно, че президентът е само представителна фигура и няма реални правомощия.
Истината е, че от президента на България зависи много. Това, което ще бъде постигнато, зависи от това колко е готов президентът да изпълни със съдържание конституционните правомощия, а те не са малки.
Конституционните правомощия започват с националната сигурност - сигурността на всеки човек - сигурността да живее добре, в спокойно място, да се радва на децата си, да разчита, че те могат да отидат в добро училище, да разчитат здравето, правата и достойнствата им да бъдат опазени.
Вчера стана ясно, че председателят на Народното събрание счита, че човешките права не са толкова важни, че те са по-малко важни от националния интерес. Националният интерес явно се дефинира като това да връщаме на президента на Турция всички дисиденти, които той не харесва. Първо, не мисля, че това е национален интерес и второ, не смятам, че човешките права могат да бъдат поставени в някаква градация или сравнения, защото всичко започва от правата на един човек и ако ние направим компромис с това, не можем да построим нищо върху тази основа", подчерта кандидатът за президент на РБ.
trtr5.jpgТрайчо Трайков говори и за мафията, за това, че мафията, която продава друга и акумулира сега печалба от каналджийство е една и съща. "Хубаво е да има телена ограда, но тя не ни спасява от мафията. Работата на президента е по отношение на законите, които идват от парламента, да прилага високите стандарти на хуманизъм, човечност, свобода, равноправие. Работата на президента е да прилага високия стандарт на съвременните европейски демокрации и когато законите вече са факт, работата на президента е институциите да прилагат тези закони и правила - това е и в съдебната система и в регулаторните органи, където президентът може да прави назначения", посочи Трайчо Трайков.
В областта на външната политика той ясно очерта европейската си ориентация и разбирането, че ние сме Европейския съюз. Трайчо Трайков бе помолен от граждани да коментира чий е Крим. Разбирането му е, че Крим е на Украйна и че това е скрепено с подписа на Русия още през 1994 година с договора за отказа на Украйна от ядрено оръжие.
В опозиционното противопоставяне на русофили и русофоби Трайчо Трайков се обяви за българофил и постави българските интереси над всичко. За биографията си и кариерата си той беше лаконичен: "Когато е трябвало да избирам между принципите и постовете, съм оставал при принципите".
Пред обществеността в Пазарджик говори и ген. Съби Събев, който обясни, че е приел да се кандидатира за вицепрезидент, защото на карта е поставен геостратегическия избор на България. "България не трябва да спира до тук и да се обръща назад, тя трябва да продължи напред", каза ген. Събев. Другия генерал в надпреварата той отказа да  назове с чин: "За мен той е г-н Радев, защото  честта на генералския пагон - противопостави се на политиката на министерство на отбраната, влезе в конфликт на интереси с назначаването на сегашната си съпруга на работа,
даде съгласието си за президент, когато още е под пагон и във всички други армии пагонът му щеше да бъде отнет", коментира ген. Събев.
Трайчо Трйков и ген. Съби Събев завършиха посещението си в Пазарджик с кратка обиколка в центъра на града, където разговаряха с граждани по въпросите, които ги вълнуват - за сигурността, за необходимостта да се създадат условия за връщането на българите от чужбина, за осигуряването на заетост, за демографския срив. Заедно с тях младежи от структурата на Движение България на гражданите раздаваха флаери на минувачите с идеите, зад които застават кандидатите на РБ за президент и вицепрезидент  - Трайчо Трайков и ген. Съби Събев, и с №7 във флаерите, под който кандидатите са в интегралната бюлетина.

Пазарджик

Пазарджик

Тази страница е видяна: 617

 Публикувано от: pamedia на Friday 21 October 2016 - 17:31:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Брацигово Гюлеметов опроверга Трайчо Трайков за опасните язовири
Кандидатите за президент и вицепрезидент на Реформаторски блок Трайчо Трайков и генерал Съби Събев ще посетят Пазарджик
Трайчо Трайков и ген. Съби Събев - кандидати за президент и вицепрезидент на Реформаторски блок, ще посетят утре Пазарджик
Екатерина Захариева: Основната ни цел е да обърнем нещата към хората, към всеки един човек /видео/
ВиК мрежата, пътищата, почистването и сигурността са прироритетите на БСП в Огняново
Три опасни язовира в Брациговско посочи министър Трайков
Държавна сигурност
Мариана Бойрикова
Бойка Маринска: Реформаторски блок със сигурност влиза в парламента
Засилени мерки за сигурност на Острова в празничния за Пазарджик ден /снимки/
Кметът на Велинград - с награда „Човек на 21 век”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5922 сек., 1.4961 от тях за заявки.