RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Варев спечели делото срещу ОбС-Белово за отмяна продажбата на хиляди декари общински земи

ПазарджикСъс свое решение Административен съд - Пазарджик отмени  Решение №56/26.02.2016г. на ОбС Белово и потвърдено с Решение №69 от 25.03.2016г.
С решението от февруари месец тази година местният парламент на Белово на практика отмени решение №710 от септеммври 2014 г., с което се  дава съгласие за продажбата на имоти общинска собственост в землищата на селата Момина клисура,  Мененкьово,  Сестримо, Габровица, Аканджиево и  на  Белово.
Решението бе оспорено от кмета Костадин Варев, но съветниците прегласуваха на 25 март и потвърдиха решението си от февруари.
Варев обжалва пред Административен съд, който преди няколко дни се произнесе в негова полза.

Според съда няма нови факти, за да бъде   възобновено производството по издаване на Решение № 710/12.09.2014 г., в резултат на което то да бъде отменено. Съдът не приема и доводите, че има гражданско недоволство за извършените продажби на земеделски земи, водещи до липсата на мери и пасища, обственост на общината където да пашуват животните на земеделските стопани.  Още повече, че част от съветниците са били такива и в предишния мандат, когато е прието решението за продажбата, се посчва още в мотивите на съда.

Освен от кмета Варев решението от февруари на Общинския съвет се обжалва и от варненската "Навигатор 5" ЕООД, една от фирмите, спечелила търговете за част от имотите.  Другата  фирма, на която бяха продадени  по-голямата част от земите, е софийската  „Българско земеделско производство“ ООД.

Като договорирани при  покупко-продажба се сочат  15 800 дка общински имоти в землището на град Белово, на стойност 1 141 748,90 лева. Друг договор - за продажба на 7 634,055 дка общински имоти, също в Белово, на стойност 819 554,40 лева. Трети - за продажба на 11 общински имота в землището на с. Мененкьово, на стойност 45 554,03 лева. Четвърти - за 81 броя общински имоти в землището на с. Аканджиево  и 200 броя общински имоти в землището на с. Мененкьово на стойност 115 923,76 лева.

Случаят придоби широка гласност в предизборния период на миналогодишните местни избори, но това не попречи на Костадин Варев да спечели отново кметското място в община Белово.

Решението на Административен съд - Пазарджик може да се оспорва пред ВАС в 14-дневен срок.Тази страница е видяна: 3005

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 19 October 2016 - 15:25:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 11 май ОбС ще заседава извънредно за отмяна на продажбата на гората край Црънча
Оправдателна присъда за кмета на Белово Костадин Варев
Жители на Белово поискаха повече прозрачност при провеждането на търгове за земи
След информация в медии, Апелативна прокуратура изпрати прессъобщение за повдигнати обвинения срещу беловския кмет К.Варев
Новият областен спечели делото за Минералната баня
Доган сравни обнинението срещу 13-те за радикален ислям с делото срещу него
ВАС върна за ново разглеждане делото за избора на съветници в Белово
Протестно бдение срещу продажбата на горски терен ще се проведе в Црънча
Заповеди за продажба на общински имоти в Белово са отменени от областния управител
Делото срещу 14-те за радикален ислям се отлага за 14 юлиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5187 сек., 1.4646 от тях за заявки.