RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Д-р К. Коев: Извършеното до момента по водната стратегия на Велинград дава резултат

ВелинградИзвършените до момента дейности по реализацията на „Водната стратегия“, както и бъдещите обезпечавания на финансирането за цялостната й реализация, дават необходимите резултати. Това отчете кметът на Велинград  д-р Костадин Коев. 
 Липсата на водоподаване и честите аварии  на остарялата ВиК мрежа бяха причината преди малко повече от месец кметът на курорта д-р  Коев и управителят на ВКТВ Велинград Йордан Нанов да изготвят стратегия, базирана в основата си на собствено финансиране за разрешаването на проблемите, трупани повече от 20 години.

 Разработената стратегия за справянето с тежкия воден проблем е обобщена в 11 точки. От местната администрация отчитат извършените до момента следни дейности:
  •    За ремонта на водохващане „Водев чарк” се чака одобрение на искането за финансиране на проекта от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. „Водев чарк” е изключително важен, тъй като водата, която идва не се замътява при проливни дъждове и в пречиствателна станция влиза чиста вода, която не се налага да минава през пречиствателна станция, което пък води до спиране на водоподаване на квартал "Каменица".
  •    За водопровод „Чукура” е направено проучване и изготвено КСС  като начин на връзване на съществуващия водопровод към новоизградения. Превключването ще стане след месец септември, за да не се нарушава водоподаването през активния туристически сезон.
  •    Почистени са „майките” на водохващането на „Самоводица”, с което се е увеличил дебита на водата към водоема в местността „Нежовица”. На същия водоем са монтирани поплавъци, което доведе до намаляването на консумация на вода през нощта, а излишната вода от водоема влиза в общата разпределителна водопроводна мрежа. В момента се подготвя проект за изграждане на нов 1500 куб.м. водоем до съществуващия, с което дебитът и възможностите значително ще се увеличат.
  •    От началото на месец август, се започна работа по зонирането на водопроводна мрежа в кв. Каменица, с което рязко ще намалеят авариите и ще се подобри качеството и количеството в един от най-проблемните участъци на водоподаването във Велинград. Монтирани са регулатори за налягане.
  •     До момента са направени основни ремонти на двата водоема, като са монтирани поплавъци, с което  е спряно изтичането на питейна вода от преливниците.
  •    Подменена е водопроводната мрежа на ул. „Йорданка Чанкова” с цел намаляване на авариите при високо налягане във водопроводната мрежа. Подменени са 200 метра от подводната мрежа, остават още 400 метра.
  •   Почистени и отремонтирани са филтрите на местност „Вотарно” на водохващането  за с. Драгиново, с което се увеличи дебита във високата част на селото с около 12-15 литра в секунда. След тази интервенция се освободи допълнителен воден ресурс за ниската част на водопроводната мрежа и помпата за подкачване на водата не е включвана от няколко месеца.
  •    Предстои монтиране на регулатори и поплавъци във водоема в кв. "Чепино", за насочване на излишната вода към нуждаещите се зони.

“Това което говорихме и поехме като ангажимент по време на изборите с групата съветници на ГЕРБ, започва постепенно да се вижда и усеща във всеки един дом във Велинград, а също така и от туристите, които летуват  при нас. Възможностите, които ни предоставя и правителството, чрез европейски програми и централно финансиране през бюджета, допълнително ще подпомогнат реализацията на управленската ни програма, не само в частта й за водоподаването“, убеден е кметът д-р Костадин Коев.Тази страница е видяна: 1249

 Публикувано от: pamedia на Thursday 11 August 2016 - 12:46:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Велинград д-р Коев и министър Нено Димов подписаха договора за изграждане на сепарираща и претоварна станция за отпадъците на Велинград и Ракитово
Завърши изграждането на водоем „Нежовица“, част от решението на водната криза във Велинград
Борбата срещу волфрамовата мина е обща кауза, декларира кметът Коев пред хотелиерите във Велинград
Във Велинград кметът д-р К.Коев с тържествено слово поздрави присъстващите на пл. „Н. Гяуров” за отбелязване на 111-та годишнина от обявяването на Независимостта
Народният представител от ПП ГЕРБ Димитър Гечев съвместно с кметa на Велинград д-р Костадин Коев откриха първото детско полицейско управление в общината
Бойка Маринска във Велинград: Заплатите на учителите, дисциплината на учениците, всичко е резултат от управлението на държавата
Във Велинград заменят с нова "водна" стратегия досегашната "Вода гази, жаден ходи"
Водната "Формула-1" завърши със силно пазарджишко представяне
Д-р К. Коев: За нас Николай Гяуров ще остане съгражданин, легенда и гордост!
Мъж е пострадал в резултат на скандал и сбиванеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6339 сек., 1.5725 от тях за заявки.