RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Стрелча и Созопол подписаха споразумение за сътрудничество

СтрелчаНа Празника на розата – 28 май, в Стрелча беше подписано споразумение за сътрудничество и установяване на приятелски отношения с община Созопол. Официалната церемония се състоя в Ритуалната зала на общината. Кметовете на  Стрелча  и Созопол  Стойно Чачов и Панайот Рейзи подписаха споразумението в присъствието на председателите на общинските съвети на двете общини– Мария Станкова и Красимира Германова, общински съветници, бивши кметове, граждани и гости.

Общините Стрелча и и Созопол имат различен географски, но твърде сходен профил във възможностите и стремежа за развитие на туризма. Споразумението дава възможност за сътрудничество и извършване на съвместни дейности във всички сфери на обществения и икономически живот, но акцентът на партньорството е върху участие в съвместни проекти по европейските програми и в областта на туризма.
Кметът на община Созопол подари на кмета на Стрелча икона на закрилницата на морския град – Света Марина, и изрази увереността си, че тя ще закриля Стрелча и стрелчани, както закриля родния му град. Г-н Стойно Чачов, като благодари на гостите от Созопол за оказаното доверие, подчерта значението на подписаното споразумение.
По-рано през деня на Празника на розата беше избрана Царица Роза - това е 17-годишната Нели Видинова.
По традиция празникът започна с посещение на розова градина и „Старата розоварна”. В розовия масив самодейната певческа група „Рождество” и ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” показаха на гостите как се прибира розовия цвят, като изпяха местните песни, посветени на розобера. Собственикът на „Катеко” ООД Веселин Ганчев лично разведе и представи всички етапи на преработване на розите.
ВидиноваОфициално Празникът на розата бе открит в 19.00 часа от кмета на община Стрелча Стойно Чачов. В словото си той благодари на стрелчани за усилията, които полагат за запазване на поминъка на града като се борят със слаби реколти и ниски изкупни цени през годините. Кметът подчерта, че тазгодишната цена е най-висока в сравнение с всички досега и пожела достойното заплащане на труда на розопроизводителите да се запази и занапред.
Гости на празника бяха народният представител от 43-то Народно събрание – проф. Иван Станков, кметът на община Созопол Панайот Рейзи, придружен от представители на общинската администрация и общински съветници на морския град, кметовете на Панагюрище и Ракитово Никола Белишки и Костадин Холянов, зам. областният управител Стефан Мирев, представители на Руското посолство в България – първият секретар Дмитрий Ярошенко и аташето в Консулския отдел  - Любов Авдеева, изпълнителните директори на „Оптикс” АД  и „Винпром Пещера”- инж. Иван Чолаков и Иван Папазов, председателят на Управителния съвет на „Асарел-Медет” АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков.
Празничната програма включваше изпълнения на мажоретния състав на НУ „Паисий Хилендарски”, спектакъла на ОДЗ „Д-р Стайко Стайков” – „Пролет е и Стрелча рози бере”,  танцов състав „Чудесия” и певицата Райна.
Тази страница е видяна: 1444

 Публикувано от: pamedia на Monday 30 May 2016 - 15:42:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Стрелча и Есентуки подписаха споразумение за сътрудничество навеки
Клуб „Рицари на книгата” и РИ на МОН подписаха споразумение
Тригодишен план за сътрудничество подписаха Пазарджик и Ставропол
Споразумение в размер на 100 млн. евро за „Биовет“ по плана „Юнкер“ подписаха във втория ден от председателството на ЕС
международен детски конкурс Созополска панорама -гр Созопол
С 11 купи и 12 медала се върнаха от Созопол балерините на Ваня Вълкова
Програма за взаимодействие между МВР и НСОРБ подписаха Цветанов и Попов
"ИВА" и Ваня Вълкова се завърнаха с много отличия от Морската танцова олимпиада в Созопол
Днес подписват Споразумение за изграждането на обходния път на Пазарджик
Бизнесът иска споразумение за плащанията на общинските задължения към фирмитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5232 сек., 1.4280 от тях за заявки.