RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Днес подписват Споразумение за изграждането на обходния път на Пазарджик
Пазарджик
Това съобщи шщефът на АПИ Георги Терзийски при откриването на  ремонтирания участък от републиканския път І-8  до границата с област Пловдив, който в чертите на Пазарджик включва и  бул. „Стефан Стамболов“.

Днес с кмета Попов подписваме споразумение за така очаквания от гражданите на Пазарджик обход на града, като нашата амбиция е много бързо да преминем през процедурите по отчуждаване, изготвяне на парцеларни планове и процедурите по избор на изпълнител, за да започнем максимално бързо строителството, каза Терзийски.

В това дългоочаквано споразумение ще бъде записано кой какви задължения ще има във връзка със стартирането на нашия обход, поясни Тодор Попов. Този процес вече е необратим. На утрешното заседание Общинският съвет ще гласува решение за изготвянето на идейния проект, който ще дарим заедно с парцеларните планове на АПИ. Това ще отнеме два месеца, максимум - три. След това те ще започнат съответните процедури, като нашата амбиция е до края на годината да имаме избран изпълнител и да започне реалното строителство. Така кметът на Пазарджик очерта предстоящите дейности по реализацията на многократно отлагания през годините проект. Той припомни, че до края на годината ще бъдат реновирани още няколко важни пътни отсечки в града - обхода от Бошулско шосе по „Стамболийски” до първия светофар, от там по „Хр. Ботев” до разклона при Библиотеката и  пред „Билла”,  а с ремонта на кръговото на моста на Марица ще бъде направена връзката с новооткритото днес околовръстното . Другият важен участък е обходът зад ул. „Свобода”, след края на „Петър Бонев”, зад Полицейското училище до ул. „Стефан Караджа”, по който минава тежкият трафик в посока Пловдив.  
 
 
 
 


Тази страница е видяна: 1188

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 23 June 2020 - 15:28:59

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Днес започва изграждането на обучителен център в затвора в Пазарджик
ДНЕС кани кандидат-кметовете да подпишат споразумение за честни избори
Автопатрули са в готовност на магистралата в участъка на ремонтите, но от пазарджишката полиция препоръчват обходния маршрут
Община Пазарджик и Полицейското управление вече работят по споразумение
Гимназия "Иван С. Аксаков" и Историческият факултет на СУ подписват договор за сътрудничество
„Практикер” започва изграждането на обекта си в Пазарджик
Стартира изграждането на новото депо за отпадъци край Пазарджик
Клуб „Рицари на книгата” и РИ на МОН подписаха споразумение
Стрелча и Созопол подписаха споразумение за сътрудничество
Тодор Попов: До месец стартира изграждането на видеонаблюдение на входно-изходните артерии в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5874 сек., 1.4895 от тях за заявки.