RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Бизнесът иска споразумение за плащанията на общинските задължения към фирмите

s4pr230112.jpgСдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик поискаха да  бъде подписано споразумение между бизнеса и общината в какъв срок и към кого общината ще покрие неразплатените си задължения. „Не искаме да се стига до блокирането на сметките на Община Пазарджик, на никого не е необходима една неработеща община, затова настояваме за споразумение, така че бизнесът да е наясно кога може да очаква общината да покрие 
задълженията си към фирмите, които са изпълнявали различни обекти“. Това заяви общинският съветник Евтим Янев от Коалиция на предприемачите-Пазарджик. Пресконференцията на ръководството на сдружението с участието на двамата общински съветници Евтим Янев и Сергей Темелков и председателя на Сдружението Иван Иванов беше във връзка с предстоящото заседание на Общинския съвет и утрешното обсъждане на проекта за бюджета на общината за 2012 година.
Предприемачите заявиха опасенията си, че уверенията от страна на кмета за извършване на дължимите плащания в следващите 2 години на всички доставчици, изпълнители на услуги и строители, работили за Община Пазарджик, ще останат само добри намерения.
Техните разчети сочат, че бюджетна рамка за собствените бюджетни приходи за 2012 год. е неоправдано раздута. Съветниците от Коалиция на предприемачите припомниха предупреждението си при актуализиране на бюджета за 2011 г. за това, че неоправдано е раздутата бюджетна рамка за собствените бюджетни приходи, което отново се повтаря в предложения за обсъждане бюджет за тази година.  В него са заложени собствени бюджетни приходи от 20 500 000 лв. при условие ,че реално приходите през последните три години са били все около 17 милиона лева.
По признание на кмета на Общината неразплатените задължения към фирми възлизат на 7 млн. лв., а по данни на Камарата на строителите – на над 10 млн. лв., които при тези приходи няма как да бъдат платени.
„В Годишната програма за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, прави впечатление, че от предложените 279 имота за продажба на стойност от 3 624 500 лв., 214 бр. от тях фигурират и в програмата за 2011 г., тоест не са продадени и тогава. Това ни кара да мислим, че очакваните приходи от тази програма в размер на 5 486 400 лв. за 2012г. са нереалистични, още повече, че при приблизително толкова планирани през последните 3 години са постъпвали около 3 милиона лв., заяви Евтим Янев.
Предприемачите отбелязаха, че в предложената Програма за управление на Община Пазарджик 2011 -2015 бизнесът и икономиката отсъстват тотално. Липсва финансова обвързаност на дейностите за постигане на описаните цели.
Относно Стратегията за управление на общинската собственост те намират, че тя е разработена значително по-подробно. Там изрично е посочено, че тепърва предстои много работа както по отношение идентификацията на имотите, така и на анализи за управление и разпореждане с общинската собственост.
В Програмата за управление е отделено сериозно по обем място и внимание на т.нар. „електронно правителство”, но за съжаление, ние констатираме неизпълнение на „елементарни” законови изисквания, касаещи общинската собственост -  в сайта на общината не се поддържат задължителните главен регистър за публичната общинска собственост , главен регистър за частната общинска собственост и Регистъра за разпоредителните сделки с имоти ,общинска собственост, посочиха съветниците от Коалиция на предприемачите.
По отношение на предлагани на предстоящото заседание на ОбС имоти за продажба и приватизация, те споделиха разбирането си, че нито общината, нито държавата са добри стопани, и вибшето читалище „Теодор Траянов“ и Пазара в Огняново трябва да бъдат съответно продадени и приватизирани, но при спазването на принципите за прозрачност и постигане на максимално висока цена, като продажбите за стават чрез открита тръжна процедура. 
За паркинга при болница „Здраве“ Евтим Янев посочи, че не смята, че е отпаднало общественото предназначение на имота и той трябва да си остане такъв.Тази страница е видяна: 1356

 Публикувано от: pamedia на Monday 23 January 2012 - 15:24:36

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бизнесът иска закритите училища за работнически общежития, подготвят ги за продажба
Просрочените задължения на Общината - отново над 3 млн. лв., по график през 2014г. ще се плащат пак 1,6 млн. лв. на фирмите
Намаляват просрочените задължения на общините, Пазарджик е на трето място с 14 724 022 лв. задължения
Държавата и общините ще бавят плащанията към бизнеса до 30 дни
НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18
Екатерина Захариева: Нашите опоненти обещават да сложат таван на плащанията на декар. Ние го направихме
Чрез ПИК от НАП можете да проверите осигурителния си доход, вноските от работодателя и плащанията към пенсионни дружества
Правителството и бизнесът канят наши студенти на дистанционни стажове, за да се върнат в България
Жителите и бизнесът от Пазарджик изпратиха на Мизия вода, храна, дрехи и неща от първа необходимост
Клуб „Рицари на книгата” и РИ на МОН подписаха споразумениеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4894 сек., 1.3906 от тях за заявки.