RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Трендафил Величков и ректорът на Медицински университет Пловдив подписаха меморандум за възобновяване на филиала в Пазарджик

В световния ден на здравето и професионален празник на работещите в системата на здравеопазването областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и ректорът на Медицински университет Пловдив  проф.д-р Стефан Костянев  подписаха меморандум за сътрудничество. В документа двете страни декларират и обединяват усилията си за създаването на филиал на висшето училище в Пазарджик.

Филиалът ще бъде териториално изнесена структура на Медицински университет – Пловдив по смисъла на чл.26в от Закона за висшето образование. В него ще псе обучават студенти по специалностите “Медицинска сестра” и “Акушерка” (образователно-квалификационна степен “бакалавър”), и специалност “Рехабилитатор” (образователно-квалификационна степен “професионален бакалавър”).

Областна администрация Пазарджик ще предостави за ползване на Медицински университет – Пловдив, подходяща материално-техническа база, представляваща комплекс имоти публична държавна собственост, намиращи се в сградата на бившия Педагогически колеж в Пазарджик. Предвижда се към Филиала да бъда създаден Съвет на настоятелите, в който ще бъдат включени дарители на висшето училище, личности с активна обществена позиция, представители на работодатели, на съсловни, браншови и професионални организации от област Пазарджик, представители на студентския съвет и на Министъра на образованието и науката.

Съгласно подписания днес меморандум, Медицински университет – Пловдив ще осигурява регламентирания от закона академичен състав, включително хабилитирани лица към висшето училище, за четене на лекционните курсове от всички специалности на Филиала.

Предложението на областния управител Трендафил Величков за разкриване в Пазарджик на филиал на Медицински университет бе подкрепено от Министерство на образованието и науката, Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, Областния съвет за развитие на област Пазарджик, представители на организации на работодатели и здравни заведения от областта.Тази страница е видяна: 1186

 Публикувано от: pamedia на Thursday 07 April 2016 - 15:45:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ще се търси нов партньор за филиал на Медицински университет в Пазарджик
Т. Попов: Искаме Пазарджик да стане център на изнесено обучение към Пловдивския медицински университет
Обръщение от кандидата на АБВ за кмет на Пазарджик Трендафил Величков
Трендафил Величков от АБВ се очаква да е новият областен управител на Пазарджик
Трендафил Величков: Време е да поправим грешката в управлението на Пазарджик
С решение на МС Трендафил Величков от АБВ е назначен за областен управител на Област Пазарджик
Кандидатът за кмет на Пазарджик от АБВ Трендафил Величков води и листата на общинските съветници
Областният управител Трендафил Величков: Критична остава обстановката в област Пазарджик
Поздравление от Областния управител на Пазарджик Трендафил Величков по повод Трети март
Поздравление от Трендафил Величков, областен управител на Пазарджик, по повод Великденските празнициТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7897 сек., 1.7014 от тях за заявки.