RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Съдът определи по 500 вместо исканите по 3000 лв. да плати на депутата Димитър Димитров за неимуществени вреди Община Пазарджик

Димитър ДимитровСлед като спечели поредицата от дела, с които на 2 инстанции окончателно бяха отменени наложените му глоби, Димитър Димитров е завел и дела за претърпени вреди. 
По първите две Административният съд се произнесе в полза на червения депутат, удоволетворявайки частично неговия иск за неимуществени вреди и отхвърляйки изцяло претенциите за имуществени. При искани 3000 лева съдът е определил 500 лева за претърпените неимуществени вреди, изразяващи се в накърняване доброто му име, чест и авторитет в обществото.

Съдът изцяло приема показанията на свидетелите, включително на съпругата на Димитров, която е заявила, че е бил сринат емоционално, физически и психически – наложило се да взема леки успокоителни седативни лекарства, а в резултат на образуваните 23 дела по наказателните постановления е пострадал семейният им бизнес. Породили се съмнения у бизнес-партньорите му, както и доставчиците на препарати и торове, с които  работел.  А хората, които отдавали земята си под наем на Димитров, не  подновили наемните договори.

Пострадала и работата му като народен представител в 43-то Народно събрание.Там между колегите започнали закачки и шеги, че бил местен феодал. Но освен шегите и закачките имало и сериозни подхвърляния. В началото тръгнал добре в дейността си, но впоследствие се стресирал от всички коментари по въпроса, което му се отразило в групата като народен представител - нямал желание за работа. У колегите му останало съмнение, че всяко едно нещо във връзка с незаконосъобразното наказателно постановление, за което се говори и пише е истина.

По делото са представени редица доказателства, от които е видно, че издадените 23 броя наказателни постоновления от Община Пазарджик  и наложени с тях глоби, са широко отразени в пресата като националните електронни и ефирни медии коментират Димитров като закононарушител (вестник "Марица"; вестник "24 час"а, електронни информационни сайтове "Блиц", "Фрог Нюз", "Новини"). Установено е, че в резултат на издаденото наказателно постановление, по време, в което Димитър Димитров е публична личност - общински съветник от БСП в Общински съвет Пазарджик и кандидат за народен представител от листата на БСП, в предстоящите тогава парламентарни избори, е излязла публикация по темата  във вестник "Телеграф"  със заглавие „Червен феодал вилнее в Пазарджишко“. Предаване за  „закононарушенията" инициира и популярното предаване на Нова ТВ "Господари на ефира" в 3 части, излъчвано в периода на предизборната кампания за народни представители в 43-то Народно събрание.

Делата, които води Димитър Димитров са срещу издадените през лятото на 2014 година 23 наказателни постановления на стойност от по 1000 лева, за това, че като земеделски производител обработва общински терени, представляващи пътища.
 С решения от 4 април  2016 г.  Административен съд- Пазарджик присъди цитираните вече суми за неимуществени вреди по първите две от тях. 


Тази страница е видяна: 1268

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 05 April 2016 - 15:27:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съдът отсвири депутата Димитър Димитров по 17 дела за обезщетение срещу Община Пазарджик
Съдът окончателно отмени 11 глоби от кмета на Пазарджик, наложени на депутата от БСП Димитър Димитров
Билборд на кандидат-депутата от БСП Димитър Димитров е залят с боя
Училищен директор съди Прокуратурата на Републиката за 1 200 лв. имуществени и 26 000 лв. неимуществени вреди
Осъденият доживот Азис обвинява пазарджишки надзиратели за неимуществени вреди, преди година правил "гола стачка"
По 200 лв глоба за петима побойници определи съдът в Пещера
Янаки Стоилов и Димитър Димитров ще водят Първомайско шествие на БСП в Пазарджик
Новите почетни граждани на Пазарджик са академиците Димитър Димитров и Владимир Овчаров
Димитър Димитров запази шефското място в БСП-Пазарджик. Шестима номинирани си направиха отвод
141 абсолвенти на Висшето училище в Пазарджик получиха дипломите си от ректора акад. проф. д-р инж. Димитър ДимитровТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.0605 сек., 1.9615 от тях за заявки.