RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Първа копка на нова сграда си пожелаха магистратите на годишния отчет на Административния съд в Пазарджик

ПазарджикУспешна година за Административния съд в Пазарджик отчете председателят на съда Мариана Шотева при представяне на отчета за работата на институцията през 2015 година.
Сред официалните гости бяха съдия Маринка Чернева от ВАС, съдия Александър Александров, заместник административен ръководител на Окръжен съд Пазарджик, председателят на Адвокатската колегия адвокат Валентин Карабойчев,  председателят на Окръжна прокуратура Пазарджик Васил Малинов, ст. комисар Йордан Рогачев, директор на Областната дирекция на МВР, председателите на Районните съдилища в региона, както и служители на съда.
Реално през периода са правораздавали 5 съдии, от утвърдени 6 щатни бройки, посочи съдия Шотева.
За периода от 01.01.2015 г. до 31.12.2015 г. в Административен съд –Пазарджик са постъпили общо 990 дела, от който 986 новообразувани и 4 върнати за продължаване на съдопроизводствените действия.
От свършените през 2015 г. 1015 дела - 816 са решени по същество(80,39%), а 199 са прекратени (19,61%).
И през 2015 г. извън групата „Други административни дела“ с най-голям относителен дял от първоинстанционните дела за разглеждане са делата по Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР), които съставляват 17,31%. Средната действителна натовареност на съдия е 257,31 дела за разглеждане през годината, което прави по 21,44 дела месечно. За сравнение през 2014 г. този показател е 259,15 дела средно на съдия за годината, или 21,60 дела средномесечно. Действителната средномесечна натовареност на база свършени дела е 17,90 дела на магистрат. По-ниска е стойността на този показател през всички предходни години, подчерта Мариана Шотева. През 2014 г. – 17,56 дела средномесечно, през 2013 г. –15,57дела средномесечно, а през 2012 г. – 13,52 дела следномесечно.
Отлични са резултатите по отношение на показателя срочност на делата, подчерта председателят на Административен съд - Пазарджик. В срок до три месеца са приключили 84,73% от свършените дела.
През 2015 г. са постановени 1023 съдебни акта, приключващи делото, от които подлежащи на обжалване са 571. През отчетния период обжалвани са 315 акта, приключващи делото, в това число и 33 акта постановени през предходната година, за които срокът за обжалване е изтекъл през отчетната 2015 г. След касационна проверка от ВАС в отчетния период са върнати 207.
След официалния доклад, представен от председателя на съда Мариана Шотева, гостите имаха възможност да представят своята оценка за работата на институцията. Пожеланията на всички бяха още тази година да има първа копка на новата сграда на съда, тъй като в момента използваните помещения са непригодни за такава дейност. С чувство за хумор Мариана Шотева нарече "интересни щори" налепените по прозорците бели хартии, които ще дочакат доставката на истинските щори, а работещите се похвалиха с нова дограма на мястото на старата от далечната 1975 година. Очакванията им са да не чакат много дълго време за новата сграда на Административния съд, за която Общинският съвет в Пазарджик отреди 600  кв.м. близо до старата автогара.
Тази страница е видяна: 1770

 Публикувано от: pamedia на Friday 18 March 2016 - 14:35:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Поне първа копка на нова сграда на Административния съд си пожелаха съдиите
В “ОПТИКС“ откриха нова производствена база и направиха първа копка на инвестиционен проект
Утре Цветан Цветанов ще направи първа копка на нова детска градина във велинградското село Драгиново
Селското ще посрещне 120-годишния си юбилей в нова сграда, днес започна ремонтът и на Корпус2
Десетокласници от Математическата гимназия имаха първа среща с магистратите от Административен съд - Пазарджик
Народните представители от ГЕРБ-Пазарджик присъстваха на първа копка на реконструкцията на стадион „Георги Бенковски“
Новата сграда на Административния съд ще е върху паркинга при бившата автогара
Първа копка на мащабни инфраструктурни проекти в Сърница
Първа копка и начало на основния ремонт на центъра на Велинград
Първа копка на етап от проект за подобряване на транспортната и ВиК инфраструктура за 1 215 907 лв. в ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7494 сек., 1.6409 от тях за заявки.