RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Селското ще посрещне 120-годишния си юбилей в нова сграда, днес започна ремонтът и на Корпус2
 
Пазарджик
  
С тържествена церемония тази сутрин бе поставено началото на дейностите по ремонт и обновяване сградата на ПГСС „Царица Йоанна“ – Учебен корпус № 2, които се реализират в рамките на проект „Подобряване качеството на образователната среда и предоставяне на съвременни условия чрез обновяване на материалната база на ПГСС „Царица Йоанна“.
 Секретарят на Община Пазарджик  Румен Кожухаров поздрави учениците, учителите и персонала на училището  и поясни, че това е началото на видимата част от работата по проекта, а  свършеното до момента от специалистите в общинска администрация е не по-маловажно.  Той помоли учениците да бъдат внимателни, да се пазят, за да не пострада някой по време на ремонтните работи, тъй като в крайна сметка, най-важен е животът на децата.

Директорът на училището Георги Гатев също призова своите възпитаници да бъдат внимателни, отбелязвайки че след много години най-после се сбъдва мечтата да бъде ремонтирана сградата на най-старото и единствено общинско професионално училище в Пазарджик. Той заяви, че от началото на новата учебна година  занятията ще се водят вече в обновената сграда, а през ноември всички ще посрещнат 120-годишния юбилей  на бившия техникум по селско стопанство.

Неудобствата за ученици и учители ще бъде значително по-малко, отколкото на други места, тъй като учебните занятия ще се водят в отделен корпус, който е ремонтиран по-рано, поясни Георги Гатев.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.,  Приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“, процедура BG16RFOP001-3.002   „Подкрепа за професионалните училища в Република България“, Договор  № BG16RFOP001-3.002-0021-С01 и е на стойност 1 300 000 лева, от които 195 000 лева са национално съфинансиране, а 1 105 000 лева е финансирането от Европейския фонд за регионално развитие.

„ДЖИ ПИ ГРУП” АД, гр. София е фирмата – изпълнител на дейностите по инженеринг – проектиране, авторски надзор и строително-монтажни работи. Стойността на СМР е 841 250,00 лв. без ДДС.

Пазарджик


Тази страница е видяна: 964

 Публикувано от: pamedia на Friday 02 February 2018 - 12:34:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Младежки дом – Пазарджик – с нова визия за 50-годишния си юбилей
Първа копка на нова сграда си пожелаха магистратите на годишния отчет на Административния съд в Пазарджик
С "Парад на клубовете" започна седмицата за 60-годишния юбилей на ПГИМ
„Беса Валей” отпразнува 10-годишния си юбилей
Театърът в Пазарджик ще отбележи 50-годишния си юбилей с „Албена“
ПТА „Албена“ - с концерт за 45-годишния си юбилей и юбилея на Младежкия дом
Земеделското висше училище в Пазарджик отбеляза 10-годишния си юбилей
Мандолинният оркестър „Маестро Г. Атанасов“ – с коноцерт за 40-годишния си юбилей
Представители на БЧК – Пазарджик – на тържествата за 140-годишния юбилей на червенокръстката организация
С филмово-музикален спектакъл ПГИМ отбеляза 60-годишния си юбилейТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5060 сек., 1.4054 от тях за заявки.