RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Стоян Парпулов: БСП прие позиция против бюджета, но групата ще гласува различно

Стоян ПарпуловПозицията на БСП по бюджета на община Пазарджик е, че "това е бюджет, който преди всичко обслужва задълженията на общината, бюджет на стагнацията и на застоя, бюджет, който не осигурява развитието на общината и който не създава условия за повишаване качеството на живот на хората". Това оповести на пресконференция Стоян Парпулов, който е и председател на групата общински съветници от БСП. Той обаче беше категоричен, че групата няма да гласува единно: "От сега мога да ви кажа, че ще гласуваме различно, всеки е отговорен за действията си. Нашата позиция е против този бюджет".
Стоян Парпулов посочи, че общината ще продължи да използва като безлихвен заем средства от държавната субсидия, отпусната за държавни дейности, като през 2016 г сумата ще нарасне на 3,8 милиона лева.
"Според проекта бюджет 2016 обслужва на първо място общинския дълг - през тази година трябва да бъдат платени 2 милиона и 3000 хиляди лева, на второ място - част от просрочените задължения към доставчици - около 2 милиона лева, други 1 милион и 318 хиляди лева - за възстановяване на суми по отменени от съда сделки за пазара и балона. Отделно общината е длъжна да направи вноска от 2 милиона лева по Закона за отпадъците. Твърдо ще има дефицит, скрит, от порядъка на 2-3 милиона лева. Прогнозата от приходи от продажби в размер на 3,8 милиона лева трудно ще се постигне", коментира Стоян Парпулов.
Като позитивни моменти в бюджета той посочи предвиждането в инвестиционната програма на средства за селата Црънча и Сарая. Общината би могла да получи и по-високи резултати в приход с оглед на гласуваната данъчна ваканция, както и от данъци за моторни превозни средства, тъй като има 14-15 хиляди автомобила, които са регистрирани в КАТ, но не се водят в общината, посочи Стоян Парпулов. Позицията на БСП, оповестена от него е, че в този бюджет не са отразени конкретни политики на общината, насочени към икономически просперитет и подобряване на стандарта на живот в Пазарджик, затова и БСП излиза с позиция за неподкрепа. Както обаче се видя и при предишни гласувания групата на социалистите не е единна и до 4 човека от нея са натискали различно копче от останалите при гласуванията в ОбС.


Тази страница е видяна: 559

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 26 January 2016 - 12:54:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Димитър Димитров: Групата на БСП в ОбС не гласува като група, гласуват лично, по съвест
По инициатива на Илияна Йотова групата на социалистите в европарламента излиза с позиция срещу нападенията над жени
За бюджета гласуваха 29 съветници, 3 се въздържаха, петима бяха против
За гласуването на бюджета на Община Пазарджик съветниците от БСП ще имат обща позиция
Инициативен комитет в подкрепа на кандидата на БСП Стоян Парпулов
Медийни обръщения на Стоян Парпулов и Общинския съвет на БСП
Известни интелектуалци се събраха в Пазарджик в подкрепа на Стоян Парпулов
Обръщение на кандидата за кмет на община Пазарджик от БСП Стоян Парпулов
Мнозинството в ОбС прие поправки по предложението за наредба на Георгиев-Янев и самò я гласува, без вносителите
Докато разглеждаше изложбата за Съединението, Стоян Парпулов бе утвърден за кандидат-кмет на БСП в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5121 сек., 1.4249 от тях за заявки.