Новина: Стоян Парпулов: БСП прие позиция против бюджета, но групата ще гласува различно
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
Tuesday 26 January 2016 - 12:54:03


Стоян ПарпуловПозицията на БСП по бюджета на община Пазарджик е, че "това е бюджет, който преди всичко обслужва задълженията на общината, бюджет на стагнацията и на застоя, бюджет, който не осигурява развитието на общината и който не създава условия за повишаване качеството на живот на хората". Това оповести на пресконференция Стоян Парпулов, който е и председател на групата общински съветници от БСП. Той обаче беше категоричен, че групата няма да гласува единно: "От сега мога да ви кажа, че ще гласуваме различно, всеки е отговорен за действията си. Нашата позиция е против този бюджет".


Стоян Парпулов посочи, че общината ще продължи да използва като безлихвен заем средства от държавната субсидия, отпусната за държавни дейности, като през 2016 г сумата ще нарасне на 3,8 милиона лева.
"Според проекта бюджет 2016 обслужва на първо място общинския дълг - през тази година трябва да бъдат платени 2 милиона и 3000 хиляди лева, на второ място - част от просрочените задължения към доставчици - около 2 милиона лева, други 1 милион и 318 хиляди лева - за възстановяване на суми по отменени от съда сделки за пазара и балона. Отделно общината е длъжна да направи вноска от 2 милиона лева по Закона за отпадъците. Твърдо ще има дефицит, скрит, от порядъка на 2-3 милиона лева. Прогнозата от приходи от продажби в размер на 3,8 милиона лева трудно ще се постигне", коментира Стоян Парпулов.
Като позитивни моменти в бюджета той посочи предвиждането в инвестиционната програма на средства за селата Црънча и Сарая. Общината би могла да получи и по-високи резултати в приход с оглед на гласуваната данъчна ваканция, както и от данъци за моторни превозни средства, тъй като има 14-15 хиляди автомобила, които са регистрирани в КАТ, но не се водят в общината, посочи Стоян Парпулов. Позицията на БСП, оповестена от него е, че в този бюджет не са отразени конкретни политики на общината, насочени към икономически просперитет и подобряване на стандарта на живот в Пазарджик, затова и БСП излиза с позиция за неподкрепа. Както обаче се видя и при предишни гласувания групата на социалистите не е единна и до 4 човека от нея са натискали различно копче от останалите при гласуванията в ОбС.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.old.pa-media.net/news.php?extend.10476 )


Време за изпълнение: 0.1659 сек., 0.0312 от тях за заявки.