RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Известни интелектуалци се събраха в Пазарджик в подкрепа на Стоян Парпулов
Пазарджик,  „Помня Пазарджик, когато през 1989 г интелектуалци се събрахме, за да дадем предложения как да се отбележи раждането на 9 милионния жител на България. Сега идеи когато пак ударят камбаните нямам – вероятно ще са за смъртта на 7-милионния”.  Това каза изтъкнатият режисьор Анжел Вагенщайн, който беше в Пазарджик с цяло съзвездие български интелектуалци, дошли, заедно със зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов, да се срещнат с местни интелектуалци в подкрепа на издигнатия от столетницата кандидат за кмет на общината, Стоян Парпулов. Никой не започва да строи от покрива, а от темелите, продължи Вагенщайн като допълни, че за България това са общините.  В общинския център в подкрепа на кандидата на БСП бяха също Матей Шопкин, Никола Инджов, Павел Писарев, проф. Димитър Генчев, проф. Чавдар Добрев, Александър Симов. Всички изразиха увереност, че кандидатурата на Стоян Парпулов за кмет на Пазарджик е най-добрият избор за Пазарджик. 

Тези избори са изпитание и проверка за способността народът да продължи напред към промени, сподели проф. Добрев. „Сега България функционира не като независима държава. С влизането в ЕС дадохме част от суверенитета си и не се възползвахме от остатъчния такъв. Ако го бяхме направили можеше да развием икономиката, социалната политика, търговията.”, допълни той. Припомни още, 70-те години на миналия век, когато Пазарджик е бил център на интелектуалния живот и извор на нови идеи и мисли срещу номенклатурата. Пазарджик трябва да се освободи от тези тежести и Стоян Парпулов е гарант за това, добави проф. Добрев.
„Фамилията Парпулови присъства в моя живот с името на художничката Мана Парпулова. Този човек, Стоян Парпулов, носи нещо от тази Пазарджик, духовност.  Не апелирам към връщане на миналото, а за възраждане на мечтата България да стане по-добра. Затова дойдох да подкрепя един непознат – защото неговите идеи са и мои идеи”, заяви Никола Инджов.
Стоян Парпулов поздрави всички с Международния ден на учителя – 5 октомври. За мен всеки интелектуалец е човек на духа и учител, каза Парпулов Той припомни великите умове, особено на писаното слово, започнали пътя си от Пазарджик.сподели още идеите си за възраждане на културата общинския център, между които и тази за взаимодействие между творци и хората от малките населени места, при които те да отидат.
За журналиста Александър Симов в последно време за него свързани с Пазарджик са две теми – имами и имоти. „Имотите на кмета ви, който сега бъбри ала бойко-борисовски и имитира социална ангажираност. За вас битката на 25 октомври ще бъде битка на идеи срещу имоти. Защото град, който се управлява без идеи, не се управлява въобще. Стоян Парпулов е човекът на идеите, затова ви призовавам да изберете него”, каза Симов.
Янаки Стоилов си припомни казаното сред интелектуалците – в миналото в града правели впечатление две неща – хубавите момичета и хубавите ябълки. Идвайки сега, той не видял нито едно от тях. Момичетата ги няма, ябълковите градини – също.
В края на срещата Анжел Вагенщайн си припомни за кино „Арсенал” в Западен Берлин, в което се прожектирали филми за Чапай дори по време на войната. Шегувайки се с това той съвсем не на шега каза, че ако в Пазарджик се открие кино „Арсенал” то ще получи безплатно отнего 300 филма.Тази страница е видяна: 1609

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 06 October 2015 - 13:28:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Изявени български интелектуалци в подкрепа на кандидатурата на ген. Стоян Тонев
Инициативен комитет в подкрепа на кандидата на БСП Стоян Парпулов
Обръщение на кандидата за кмет на община Пазарджик от БСП Стоян Парпулов
Докато разглеждаше изложбата за Съединението, Стоян Парпулов бе утвърден за кандидат-кмет на БСП в Пазарджик
Кандидатът за кмет на Пазарджик от БСП Стоян Парпулов обеща промени и заяви готовност да работи за ново управление на Пазарджик
Кампанията на кандидата на БСП за кмет на Община Пазарджик Стоян Парпулов стартира със среща с избиратели в село Добровница
Медийни обръщения на Стоян Парпулов и Общинския съвет на БСП
Стоян Парпулов: БСП прие позиция против бюджета, но групата ще гласува различно
Кандидатът за кмет от БСП Стоян Парпулов обеща да се води от принципите на прозрачност и законосъобразност в действията
Последно: БСП избира кандидат-кмет в събота между Стоян Парпулов и Атанас ПавловТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.4307 сек., 2.3744 от тях за заявки.