RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кампания за превенция на изоставянето стартира в Пазарджик

КСУДСКонсорциум "Алианс за социално развитие - Пазарджик" и Комплексът за социални услуги стартират от днес едноседмична кампания за превенция на изоставянето на деца. През 2015 година, след консултация с експерти, от 36-те изоставени деца 26 са взети обратно от родителите им и се отглеждат в семейна среда с подкрепата на Консорциума и на Звено "Майка и бебе". В голяма част от случаите експертите са издирвали майките, които бягат от родилните отделения, изоставяйки бебето си. Целта на срещите и разговорите с тях е да върнат децата в семейството и да подпомогнат родителите им в грижата за подрастващото поколение. На всеки 10 майки 7 са взели децата си обратно, обобщи информацията Тодор Тодоров от Консорциум "Алианс за социално развитие - Пазарджик".

Инициираната от тях кампания стартира днес с възможност за юридически консултации, свързани с припознаването на децата - предоставя се информация за конкретните стъпки как това се случва. От 25-и до 27-и януари на общо 12 жени, 8 от които от Пазарджик и 4 от Септември, ще бъдат поставени вътрематочни спирали като превенция на нежелана бременност. Тази дейност се реализира със сътрудничество със здравните медиатори, които работят с ромската общност, съобщи Гергана Спасова, директор на Комплекса  за социални услуги в Пазарджик. През следващите дни ще бъдат разпространени информационни материали за начините за предпазване от нежелана бременност, ще бъдат раздавани презервативи. Основните причини, които родителите изтъкват за решението си да изоставят детето си, са липса на финансови средства и на битови условия за отглеждането на дете, наличие на други деца, за които също трябва да се грижат, липса на информация за възможностите за подпомагане. Това посочи Дияна Янева от Звено "Майка и бебе". В момента тя работи с майка с телково решение, с висок процент умствена изостаналост, която е искала да изостави детето си, но получавайки подкрепа и след като е била настанена в Центъра е започнала да се грижи за детето си, усвоила е редица родителски умения, бащата е припознал детето, а сестра ѝ също е показала готовност да я подкрепи. За съжаление, тази подкрепа в Комплекса може да бъде за не повече от 6 месеца. Но впоследствие такива жени могат да ползват услугите на Центъра за обществена подкрепа и работата с тях продължава, но вече в семейна среда, сподели Дияна Янева. 
Тази страница е видяна: 954

 Публикувано от: pamedia на Thursday 21 January 2016 - 16:26:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Днес - информационна кампания за превенция на ХИВ/СПИН
РЗИ-Пазарджик стартира лятна АНТИСПИН кампания
Стартира кампания за рециклиране „Пазарджик обича“
В Пазарджик стартира X поредна кампания за борба с рака на гърдата
UNICEF стартира Коледна дарителска кампания
Стартира Кампания „Любов към хората в беда”
Утре стартира кампания за ограничаване на транспортния травматизъм
КНСБ стартира кампания в помощ на децата на загинали работници
Национална кампания за бизнеса стартира от Есенния панаир в Пловдив
Националната кампания „За чиста околна среда“ стартира с 3,5 млн. леваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5670 сек., 1.4626 от тях за заявки.