RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Национална кампания за бизнеса стартира от Есенния панаир в Пловдив
    Национална кампания „Новият програмен период: възможности за бизнеса 2014-2020“  стартира от Международния технически панаир в Пловдив. Тук се проведе първата от поредица срещи, които ще информират предприемачите 
за оперативните програми на Европейския съюз. Организатор на проявата е Министерският съвет.
    Това е начало на активна комуникация с бизнеса, за да очертаем  мерки, от които той наистина ще има нужда през следващите седем години, заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, която откри срещата. Основните ни приоритети са ранен старт на оперативните програми и повишаване на административния капацитет на Зинаида Златановавсички звена, от които зависи усвояването на средствата от еврофондовете,  подчерта Зинаида Златанова.
    Според нея администрацията е длъжник на бизнеса и това е един от уроците, научени през първия програмен период. Тя трябва да покаже, че може да работи с реалния сектор, каза вицепремиерът.
    Зинаида Златанова представи и насоките за инвестиции, набелязани от правителството: иновации и приложни научни изследвания, насърчаване на предприемачеството и обновлението на предприятията, интернационализация на бизнеса, зелена икономика. Приоритетна е грижата за малките и средните фирми и откриването на работни места. В Програмата за развитие на селските райони ще бъде обособена подпрограма със собствен бюджет, насочена към малките стопанства и създаването на малки предприятия по селата, съобщи вицепремиерът.
    Моят личен приоритет е справянето с бюрокрацията, защото се видя, че тя много пречи, каза пред журналисти г-жа Златанова. Според нея това може да се постигне, като се намали обемът на документацията за кандидатстване за финансиране и се поставят ясни правила и срокове за одобрение на проектите.
    Очакваме от вас съвети и предложения, за да може в началото на следващата година всички да работим заедно, за да бъде успешен следващият програмен период, обърна се Зинаида Златанова към представителите на фирми, обществени и бизнес организации, присъстващи на срещата в Международен панаир Пловдив. На нея бяха представени новата оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, както и промените в сега съществуващите „Развитие на човешките ресурси“ и Програма за развитие на селските райони. Лектори бяха представители на министерствата на икономиката, на социалната политика и на земеделието.
    Информационната среща  „Новият програмен период: възможности за бизнеса“  бе част от съпътстващата програма на тазгодишния Есенен панаир, която включва над 30 делови събития. Те допълват  панорамата на новите тенденции и разработки, които се демонстрират в експозициите на над  1030 фирми от 41 държави. Участниците в  най-големия в Югоизточна Европа делови форум за инвестиционни стоки и технологии показват новости от областта на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта, автомобилостроенето. Палатите са отворени от 9 до 18 часа, а в последния ден -  5 октомври,  до 14 часа.


Тази страница е видяна: 1115

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 01 October 2013 - 12:51:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойлери за парно показват на Есенния панаир в Пловдив
Инструменти за финансиране представят на Есенния панаир в Пловдив
Коли от 6 марки в томболата за посетители на Есенния панаир в Пловдив
Машини с много екстри показват на Есенния панаир в Пловдив
Светещи бои се очаква да бъдат хитовите експонати на Есенния панаир в Пловдив
Шампионат за строители стартира на Международния технически панаир в Пловдив
ОИЦ навърши 6 години, от днес стартира Национална кампания „Заедно за Европа“
Стартира втора фаза от Национална кампания „Да създадем заедно България 2020“
За четвърти път в рамките на Есенния панаир „Интермин експо”
Посетителите на Есенния панаир ще избират награда между 5 модела автомобилиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5778 сек., 1.4823 от тях за заявки.