RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
177 проверки на обекти, ползващи и заустващи води, отчита РИОСВ през 2015 г.

Две текущи месечни санкции за замърсяване на води от промишлена дейност е наложила РИОСВ-Пазарджик през 2015г. Това става ясно от отчета на екоинспекцията за миналата година.   Промишлените обекти имат пречиствателни станции, но са допуснали изпускане на отпадъчни води над ограниченията, посочени в разрешителните им за заустване. 

През 2015г. експертите от направление „Опазване на водите” са извършили 177 проверки на обекти, ползващи и заустващи води при производствената си дейност. 77 от тях са превантивен контрол за работата на пречиствателните съоръжения, 22 са проверки  по жалби и сигнали, а останалите са по предписания, тематични и по приоритетност, каквито бяха разпоредените от министъра на околната среда проверки за наличие на отпадъци в коритата на реките и крайбрежните територии.

Всяка година, до края на месец март обектите, които заустват отпадъчните си води в повърхностни водни тела, подават годишни отчети в РИОСВ. Управителите им предоставят годишен отчет за изпълнение на условията, поставени в разрешителните за заустване или в издадените комплексни разрешителни. Отчетите съдържат данни за производствените характеристики на обекта, за количеството на взетите и използвани водни маси и пречистването им. Те се въвеждат в единна национална информационна система за разрешителни и мониторинг при управление на водите. На територията на  РИОСВ Пазарджик  има 38 такива обекта. Те заустват отпадъчните води от дейността си в поречията на реките Марица, Тополница, Луда Яна, Стара река и Чепинска.

През 2015г. експертите на РИОСВ са издали 139 предписания на контролираните промишлени оператори за провеждане на системен и ефективен собствен мониторинг и за сключаване на договори за заустване на производствени отпадъчни води с ВиК дружествата, там където все още няма такива.
Най-честите нарушения, за които през 2015г. са съставени 11 акта по Закона за водите, са свързани с превишения на индивидуалните емисионни ограничения, аварийно и залпово изпускане на отпадъчни води и заустване без разрешително.
Тази страница е видяна: 854

 Публикувано от: pamedia на Friday 15 January 2016 - 12:28:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 36 заявления за достъп до обществена информация е отговорила РИОСВ през 2015 година
РИОСВ-Пазарджик извърши проверки в 104 обекта през септември
През юни са спасени 3 щъркела, почистени са нерегламентирани сметища в землището на с. Братаница и речни корита в района на Септември, извършените проверки от РИОСВ–Пазарджик са 108
Масирани съвместни проверки на търговски обекти от ОДМВР, НАП, РЗИ и ОИТ
Десетки проверки в търговски обекти и жилища за контрабандни цигари
РИОСВ отчита добра организация за управление на отпадъците в общините с кметове от ГЕРБ
Проверки на десетки имоти, жилища, търговски обекти, складови помещения и превозни средства са извършени при полицейска операция вчера
За мирис на фекалии и замърсени речни води - пореден акт на „Свиком”АД от РИОСВ
До края март предприятията, които заустват отпадъчни води, трябва да подадат отчети в РИОСВ
Повторна проверка извършва РИОСВ-Пазарджик за изтровена риба от отпадни води на Вагоноремонтния завод в СептемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4867 сек., 1.3866 от тях за заявки.