RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Масирани съвместни проверки на търговски обекти от ОДМВР, НАП, РЗИ и ОИТ

ПазарджикОт Пресцентъра на ОД МВР Пазарджик съобщавата за провеждащи се планирани проверки от началото на седмицата на територията на цялата област. В тях участват служители на структурните звена от ОДМВР-Пазарджик, съвместно с инспектори от НАП-Пловдив, Регионалната здравна инспекция, Областната дирекция по безопасност на храните и Областната дирекция „Инспекция по труда” в Пазарджик.

 Съвместните екипи са проверили общо 158 търговски обекта, увеселителни и питейни заведения, игрални зали и казина, сергии на открито. Действията са комплексни и обхващат както установяване на извършени престъпления, така и нарушения на трудовото и данъчно законодателство, спазване на хигиенните и здравни норми. За констатирани пропуски са съставени актове от компетентните институции свързани основно с липса на касови апарати, неточно отчитане на оборотите по касова книга и реалната наличност, липса на трудови договори на работещи лица, липса на издадени или незаверени здравни книжки, неспазване на санитарно-хигиенни норми.

Там, където е необходимо, са издадени констативни протоколи и предстои съставянето на актове на собствениците или отговорниците на обектите за установените нередности.

От своя страна полицейските екипи са извършвали контрол при продажбата на акцизни стоки. За периода от понеделник до днес на територията на областта са открити и иззети общо около 1000 къса  цигари, 9 килограма сух нарязан тютюн и 90 литра алкохол, всичките без бандерол. В тази връзка са образувани полицейски производства спрямо 7 лица. Съставени са 37 протокола за полицейски разпореждания и предупреждения. Планираните съвместни действия продължават и през следващата седмица. 

Тази страница е видяна: 947

 Публикувано от: pamedia на Thursday 13 October 2016 - 14:05:06

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Десетки проверки в търговски обекти и жилища за контрабандни цигари
Проверки на десетки имоти, жилища, търговски обекти, складови помещения и превозни средства са извършени при полицейска операция вчера
Масирани полицейски проверки в района на пазарджишкия квартал „Изток“
При масирани проверки в областта са иззети незаконни тютюн, цигари и дърва за огрев
Няма да се запечатват търговски обекти за нарушения
Задържан е сериен крадец на стока и пари от търговски обекти
Наредба задължава собствениците на търговски обекти да поддържат тротоарите
Съвместни екипи на Полицията, РЗИ, и ОДБХ ще извършват проверки на барове и обектите, забранени за посещение
Близо 15 % от проверените търговски обекти в област Пазарджик се оказват нелегални
И по празниците са проверени множество жилища и търговски обекти за контрабандни цигариТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6547 сек., 1.5456 от тях за заявки.