RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Стоян Парпулов се срещна с творци от Дружеството на писателите и жители на кв. "Ябълките" и с. Добровница

ПазарджикИдеята за създаване на Обществен съвет по култура и образование обсъдиха кандидатите на БСП за кмет на Пазарджик Стоян Парпулов, за общински съветници Маргарита Иванова, Лазар Попов и писатели от Дружеството на писателите – Пазарджик. Срещата между творците и екипа на левицата се състоя в Литературен салон „Димитър Бояджиев”, където Парпулов и екипа му бяха гости при представянето на книга на един от домакините. 
Идеята за обществения съвет е той да участва в изработването на стратегия за развитие на духовната сфера в общината. Друга обсъдена идея е създаване на Обществен фонд за подкрепа на даровити деца, които участват в национални и международни конкурси и състезания.

Основен и задълбочаващ се с годините проблем е шумът за кв. „Ябълките” в Пазарджик. Върху това се обединиха негови жители, при които отидоха кандидатът на БСП за кмет на Пазарджик Стоян Парпулов и кандидати за общински съветници.  Най-западналият квартал в града – така го определиха неговите жители и си спомниха времето, когато е бил един от най-спокойните, чисти и тихи райони в града. Съгласни са, че по някакъв начин озвучителната техника на ромските тържества трябва да се прибере на закрито и да се съблюдава това да бъда спазвано, но категорично са против да се прави от техните данъци.
ПазарджикПроблем за квартала е също липсата на тротоари, опасно високите скорости по правата ул. „Рила” (пресичането на същата при дъжд е невъзможно), липсата на инфраструктура за деца, обраслите и пълни с паразити междублокови пространства, пусканите свободно коне. Част от входовете изглеждат добре, тъй като са оградени, но живущите в тях споделиха, че всичко е направено със собствените им сили и труд, вкл. и растителността.
В ремонтирания кв. „Запад” също не липсват проблеми. Основният, който споделиха хората е свързан именно с ремонта – много от плочките са некачествени и се чупят. След проливни дъждове се наводнява бул. „Христо Ботев”, наводняват се и избените помещения на блоковете. Хората споделиха, че старата канализационна система е трябвало да бъде подменена преди ремонта. Проблем за тях е и нередовният тролейбусен транспорт, което прави трудна връзката им с централната градска част. 

Изграждане на ІІ етап на канализацията е сред проблемите, добавени пред кандидата от БСП за кмет на Пазарджик Стоян Парпулов и кандидати за съветници по време на второто му посещение при жителите на Добровница. в близкото до общинския център село левицата издига за кмет кандидатурата на Гурко Митев. Много необходим е и основен ремонт на площада – все въпроси, чакащи решение от доста време и досега нереализирани от Община Пазарджик. При първото посещение на Парпулов и кандидатите за общински съветници в селото, също беше споменато, че при всеки дъжд улици и мазета се наводняват, а състоянието на улиците беше определено като плачевно. По-младите жители на Добровница искат място за игра на децата си. Хората си пожелаха да бъде реализирана идеята за медицинско лице и аптека във всяко село от Общината, а самите те си пожелават възраждане на певческата им група.

Тази страница е видяна: 841

 Публикувано от: pamedia на Thursday 22 October 2015 - 13:49:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кампанията на кандидата на БСП за кмет на Община Пазарджик Стоян Парпулов стартира със среща с избиратели в село Добровница
Възможността за изграждане на компактна икономическа зона в кв. "Устрем" обсъди кандидатът на БСП за кмет Стоян Парпулов с жители на квартала
Дружеството на писателите „Д.Бояджиев“ организира среща с Надежда Бонева на 8 май в ХГ "Ст. Доспевски"
Инициативен комитет в подкрепа на кандидата на БСП Стоян Парпулов
Медийни обръщения на Стоян Парпулов и Общинския съвет на БСП
Десислава Костадинова се срещна с жители на Брацигово и Батак
Известни интелектуалци се събраха в Пазарджик в подкрепа на Стоян Парпулов
Обръщение на кандидата за кмет на община Пазарджик от БСП Стоян Парпулов
Стоян Парпулов: БСП прие позиция против бюджета, но групата ще гласува различно
Докато разглеждаше изложбата за Съединението, Стоян Парпулов бе утвърден за кандидат-кмет на БСП в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5401 сек., 1.4407 от тях за заявки.