RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Янаки Стоилов представи кандидатите на БСП за местния вот

БСП Пазарджик, С предупреждение към избирателите започна пресконференцията на БСП за представяне на кандидатите за кметове на общини в област Пазарджик.
"От години сме свидетели на все по-засилващите се интереси на различни икономически групи да си осигурят влияние в местните органи на управление, на редица места - дори и опити за закупуване на общини. Така че на тези избори, освен въпроса кои хора и кои партии ще управляват в следващите 4 години по места, стои въпросът  дали остава пространство за политика в местната власт, не просто за усвояване на пари, разпределяне  на ресурси и подчиняване на интересите на много ограничени групи. Това българските граждани трябва да го знаят и от тази гледна точка Пазарджик и областта са емблематични и те, ако решат да остават тази инерция да се развива или да се изкушат от дребни облаги, много скъпо ще платят за тях. Затова искам да започна с това предупреждение, защото БСП е единствената влиятелна политическа сила, която може да бъде такава преграда, в защита на гражданите". Това заяви зам.-председателят на Националния съвет на БСП Янаки Стоилов, който представи кандидатите за местния вот.

Като втора специфика на предстоящата кампанията Стоилов посочи необходимостта общините да се превърнат във фактор за икономическа политика, подчинявайки се на принципите в предизборната соцплатформа "За хората и общините".
Янаки Стоилов представи Стоян Парпулов - кандидат за кмет на Пазарджик, като кандидата с най-добра репутация сред обсъжданите кандидатури. БСП издига кандидати за кметове в 9 общини, а в Брацигово и в Ракитово подкрепя чужди кандидати. Две кандидатури са одобрени от Националния съвет на БСП - на Пазарджик и на Стрелча.
БСП ПазарджикПочти всички кандидати посочиха като основен проблем на своята община безработицата, ниските доходи, напускането на младежта. Кандидатът за кмет на Пазарджик Стоян Парпулов заяви, че общината трябва да стане основен работодател, да създава работни места чрез общинските дружества, да се стимулират предприемачите - "който създава работни места, да плаща по-ниски данъци", да се увеличи общинската собственост, така че да носи доходи за продължително време, а също прозрачност при провеждане на обществените поръчки.
В заключение Стоян Парпулов заяви, че смята да докаже, че може да се прави и без да се краде.
Сред останалите кандидати на БСП за кметове има дългогодишни управленци като Иван Евстатиев - кандидат за кмет на община Стрелча, също одобрен от Националния съвет, като Иван Лебанов - кандидат за кмет на Велинград, Петър Паунов - на Батак. В Пещера БСП издига кандидатурата на Йордан Младенов, в Панагюрище - на Петър Каменски, в Септември - Сергей Стойнов, в Белово - Стойко Стефанов, в Лесичово - Райна Мантарова и в Сърница - Гюрсел Мусов. В Брацигово ще бъде подкрепена Мария Мантарова, а в Ракитово - Костадин Калоянов.
Янаки Стоилов не даде точен отговор кой ще одобри листата за общински съветници в Пазарджик, след като общинското партийно ръководство беше разпуснато, но беше категоричен, че листа ще има. Според него точно преди избори не е най-подходящото време за подобни промени, но по думите му "по-добре проблемите да се решават, а не да се задълбочават". Като нелепи той определи обвиненията срещу него, че действията му са опит за подкрепа на сегашния кмет.Тази страница е видяна: 573

 Публикувано от: pamedia на Monday 07 September 2015 - 15:06:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В община Пазарджик кандидатите за местния вот са 631
Приемен ден на Янаки Стоилов - понеделник, 6 юли
Янаки Стоилов ще има приемен ден в Пазарджик
Янаки Стоилов ще има примен ден в Пазарджик на 15 юни
Приемна на Янаки Стоилов в Пазарджик - на 12 януари
Янаки Стоилов инициира изложба, посветена на 3 март
Янаки Стоилов с дарение за детската градина в Мокрище
Янаки Стоилов ще приема граждани във вторник в Пазарджик
Янаки Стоилов: Доверието на хората стои над всяка власт
Янаки Стоилов и Димитър Димитров ще водят Първомайско шествие на БСП в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6170 сек., 1.5149 от тях за заявки.