RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Приключи двудневното заседание на Съвета за развитие на Южен централен район

ВелинградРегионалният  Съвет за развитие на Южен централен район  заяви своята подкрепа относно  изграждането  на   Републикански път III-8003 „Пазарджик – Стрелча”, инициативата за създаването на икономическо портфолио на ЮЦР и изграждането на индустриална зона „Родопи-Пазарджик”.


В  заседанието под председателството на областния управител Трендафил Величков присъстваха заместник-министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, представители на министерствата, областните управители от областите в ЮЦР, кметове и представители на общини от област Пазарджик и ЮЦР, представители на синдикални и браншови организации, НПО и академичните среди.

Съветът обсъди  редица възможности за развитие на туризма на територията на ЮЦР. Бяха представени ключовите обекти:
- Високопланински спортно-туристически комплекс „Сютка“ /област Пазарджик/;
-  Спортно-туристическицентър „Перелик“ /област Смолян/.
В тази връзка РСР на ЮЦР взе решения, с които заяви своята подкрепа относно изграждането на тези важни туристически обекти.

Участниците в съвета бяха  информира относно напредъка по изготвянето на  Подпрограма за развитието на район Родопи, която е част от Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони.

От АПИ представиха предвидените за рехабилитация пътища от републиканската пътна мрежа на територията на ЮЦР за периода 2015-2017 г.

Бе представен и обсъден проект на Стратегия за децентрализация на държавното управление за периода 2016 - 2025 г., както и Годишната индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район за 2016 г.

РСР на ЮЦР взе решение да се предостави възможност на всеки член на Съвета, който има предложения за промени в Закона за публично-частнотопартньорство, да ги предостави на кмета на Панагюрище Никола Белишки и го натовари  на следващото заседание  да представи проект с готови текстове, които да бъдат изпратени в Министерски съвет с цел да се осигури подкрепа за внасянето им в Парламента.

По време на  заседанието РСР на ЮЦР подкрепи със свое решение искането на областнияуправител на област Кърджали  Илия Илиев за разширение на ГКПП-Маказа във връзка с постоянно нарастващия трафик през пункта. Тази страница е видяна: 996

 Публикувано от: pamedia на Thursday 03 September 2015 - 19:47:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Във Велинград ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район
Утре в х-л „Форум“ ще заседава Регионалният съвет за развитие на Южен централен район
Областният управител Стефан Мирев ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район
Четирима от ГЕРБ ще представляват Областта в Южен Централен Район
Наш археолог става инспектор по археологическите разкопки на цял Южен Централен район
Областните администрации от Южен централен район ще повишават капацитета на служителите си по проект
За по-малко от футболен мач приключи редовното заседание на ОбС Пазарджик
Изнесено заседание на Областния съвет за развитие в Стрелча
Заседание на Областния съвет за развитие ще се проведе утре в Пещера
Първо заседание на Областния съвет за развитие с новите кметовеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.2758 сек., 2.1814 от тях за заявки.