RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За по-малко от футболен мач приключи редовното заседание на ОбС Пазарджик

За около 90 минути общинските съветници отхвърлиха всичките  седемнайсет точки от дневния ред на днешното заседание на местния парламент в Пазарджик. Заради "чистото"   гласуване с пълно болшинство и без дебати  по преобладаващия брой проектопредложения не се наложи дори и традиционното за футболните мачове продължение.
Единствено по средата на редовното време точката за обособяване в отделни парцеларни имоти на Културния дом и сладкарницата в с. Мало конаре  раздвижи остриетата на опозицията . Със защита на  сегашното положение - читалището да прибира наема от кафенето, се нагърби Надя Клисурска от групата на БСП, разобличавайки мнозинството в намерение за последваща атака и продажбата му. В тандем с нея се озова Йордан Димитров от същите редици, който изведе в подкрепа  260 привърженици от селото на читалищното настоятелство, организирани в подписка.
В крайна сметка, с убедителното 25 "ЗА", 5 "Против" и 6 "Въздържал се" мнозинството разреши на гл. архитект Кръстю Танков да урегулира поземления имот, обособявайки два нови - Културният дом и земята под него да е публична общинска собственост , а сладкарницата и терена под нея - частна общинска собственост.
Раздвижване предизвика и преобразуването на трайното предназначение от "пасище и мера" в "нива" на поземлен имот на кръстовището преди входа в  с. Главиница, но без каквито и да е шансове за промяна на  очаквания резултат. 
Пред смазващото съдебно решение да бъде възстановена на собствениците земеделската земя , на която е изградено бившето Спортно училище, всички, с малки изключения, се съгласиха с компромиса на наследниците да бъдат обезщетени с парцели, които тепърва ще се разчертават, но без да засягат основното игрище, а само част от помощното.
Тази страница е видяна: 1068

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 24 October 2012 - 16:24:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Редовното заседание на Общински съвет-Пазарджик ще е с 2 дни по-рано - на 26 януари
Приключи двудневното заседание на Съвета за развитие на Южен централен район
По-малко самоубийци и по-малко опити за самоубийства през миналата година
Ротаракт Пазарджик-Бесапара – с благотворителен футболен турнир в подкрепа на Детското отделение в „МБАЛ Пазарджик“
Благотворителен футболен турнир, организиран от МГЕРБ- Пазарджик, събра 2500 лв за лечението на Славянка
Искра Михайлова от листата на Движението за права и свободи за област Пазарджик връчи купите и наградите на XVI Национален ромски футболен турнир
Избирателният ден официално приключи в Пазарджик с 44.09% активност
Изборният ден в област Пазарджик приключи към 20:30 часа
Изборният ден в Област Пазарджик приключи с 46,97% активност
Ликвидацията на ВиК-Пазарджик ще приключи до края на годинатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7540 сек., 1.6531 от тях за заявки.