RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
120 деца от Стрелча се включиха в тазгодишната програма kна Общината „Детско лято“

СтрелчаУспешно завърши програма „Детско лято – Стрелча -2015 г.” , която се провежда всяка година през летните месеци юли и август от МКБППМН, ТИЦ и Исторически музей и НЧ „Просвещение – 1871 г.” под патронажа на кмета на община Стрелча – Иван Евстатиев, отчитат от местната общинска администрация.
Интересът към програмата нараства с всяка изминала година. Все повече деца се включват – тази година в проекта са се включили 120 деца. Те получиха нови знания, придобиха разнообразни умения, развиваха талантите си, придобиваха самочувствие и увереност в собствените сили.
Програма „Детско лято – Стрелча -2015 г.” започна с откриване в м. „Кулата”, където децата играха различни игри като дърпане с въже, игра с топка, пускане на хвърчила и др. Сформира се екип от доброволци – по – големи деца, които участваха в организирането и провеждането на мероприятията „Детско лято”. На всяко от децата бе издадена карта за намаление на таксата при посещение на Градски минерален плаж.

Проведоха се най – различни състезания и дейности, нови инициативи и игри, като: Творчески екипни игри с природни и отпадъчни материали, „Ден на ума” – логически игри; Рисунка на асфалт и презентация на тема: „Не на наркотиците”; Игра „В търсене на съкровище”; Шах и тенис турнир; Конкурс на тема „Аз обичам моя град” във връзка с Празника на града (рисуване с акварел, фотографии, написване на литературно произведение); Караоке и дискотека; Детски театър – подготовка и представление на пиеса пред публика; Изложба на най-красиво домашно животно; Провеждане на конкурс за изработване на атрактивна прическа и маникюр (за момичетата) под надслов „Външен вид и самочувствие” и състезание по канадска борба (за момчетата); Шиене на гоблени с шаблони; Излет с провеждане на психологически игри на открито; Ден, посветен на безопасността на движението;Вечер на талантите.
Нови инициативи като: Клуб „Фотоателие – Лято в Стрелча”; „Къщичка за книжки” (размяна на книги). Състезание по четене.

Сформира се „Екоклуб” – децата всяка седмица, въоръжени с ръкавици и чували, обхождаха обществени места и почистваха изхвърлените от недобросъвестни граждани отпадъци.
На финала на програмата стрелчанските деца посетиха Историческия музей в гр. Панагюрище и местността „Оборище”. Запознаха се с експонатите от златното съкровище, с историята на съзаклятието от 1876 г., довело до избухването на Априлското въстание.


Тази страница е видяна: 950

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 01 September 2015 - 08:41:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кметът на Стрелча даде старт на първите игри от "Детско лято 2016". Общо 90 деца ще участват в игрите
От 7- до 16-годишните могат да се включат в осмото издание на „Детско лято – Стрелча”
В Стрелча закриха "Детско лято 2016" с екскурзия до Старосел
С лагерен огън започна "Детско лято" в Стрелча
Детски екоклуб функционира в рамките на програмата "Детско лято" в Стрелча
В Детско полицейско управление – Пещера се включиха като доброволци 25 ученици
В тазгодишната стажантска програма на „Асарел-Медет“ участват 39 студенти от различни специалности
В първия етап на новата стажантска програма на „Асарел-Медет” се включиха 30 студенти
В Пазарджишка и още 11 области проверка на прокуратурата е установила чести наршения по програма „Детско здравеопазване“
Народният представител от ПП ГЕРБ Димитър Гечев съвместно с кметa на Велинград д-р Костадин Коев откриха първото детско полицейско управление в общинатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 2.8257 сек., 2.7314 от тях за заявки.