RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
EVN е готова с първите фактури по новите цени на тока, от днес може да се плаща

Фактурите за първата група битови клиенти на EVN България за потребена електроенергия за последния месец могат да се заплащат от 26 август 2015 г., съобщават енергоразпределителното дружество.

От там напомнят, че от 1 август 2015 г. е в сила решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за нови цени на електроенергията. Това означава, че електроенергията се фактурира по новите цени на отделните тарифи, считано от тази дата. Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията във фактурите - в случая за август 2015 г. – е разделена на два отделни периода:
потребление по стари цени до 31 юли 2015 г. включително и
потребление по нови цени от  1 август 2015 г.

Новите фактури могат да се заплащат в касовите салони на „Български Пощи“ ЕАД, както и директно през интернет страницата на компанията www.evn.bg, чрез системата „EVN Онлайн плюс” на https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx
Срокът за заплащане на фактурите за първата група битови клиенти е до 15 септември 2015 г.

Примерен модел на фактура за електроенергия клиентите могат да намерят в сайта на EVN България: https://www.evn.bg/Chastni_klienti/Elektricheska-energia/Faktura-obrazec.aspx

Във всяка фактура за електроенергия, издавана от EVN България Електроснабдяване, се съдържа конкретният период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срокът на следващо отчитане, срокът на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка с дружеството.

Както дружеството обяви при влизането в сила на новите цени, изготвянето на фактурите за aвгуст 2015 г. се извърши на база следния принцип, който се прилага успешно от години при всяка промяна на цени:
Количеството консумирана енергия по стари цени е изчислено като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юли 2015 г. до 31 юли 2015 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период.
Количеството консумирана енергия по нови цени е изчислено като произведение на броя на дните от 1 август 2015 г. до датата на отчитане през август 2015 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.

Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.Тази страница е видяна: 696

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 26 August 2015 - 11:01:55

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Плащането на тока в пощите може и да е невъзможно днес, съобщават от EVN
Клиентите на EVN днес могат да самоотчетат потреблението си, преди новите цени
Нови цени на тока от 1 юли очакват от EVN , предлагат самоотчет
EVN България предоставя възможност за самоотчет на електромерите към 1 юли 2016 г. при нови цени на тока
В 9 села от 1 март може да се плаща токът в местните пощи
В още 18 пощенски станции в селата ще може да се плаща консумирана електроенергия
Новите по-високи цени на ВиК-Пазарджик ще гледа утре КЕВР
Протестиращите срещу новите цени на винетките блокираха пътя Пазарджик-Пловдив
От EVN съобщиха, че фактурите с новите и стари цени за първата група потреблители са вече на каса
Министърът на икономиката и енергетиката: Единствено ДКЕВР може да каже, вероятно през юни, дали цената на тока ще се увеличава, дали ще намалява, или ще остане същата /видео/Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.3487 сек., 1.2722 от тях за заявки.