RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
От EVN съобщиха, че фактурите с новите и стари цени за първата група потреблители са вече на каса

EVN България е готова  с първата група фактури след  влизането в сила на новите  цени на електроенергията от 1 август 2013 г., съобщават от енергоразпределителното дружество

Както при всяка друга  смяна на цени, фактурите за август 2013 г. ще съдържат отделни редове с потреблението по стари и нови цени на електроенергията

Фактурите за първата група битови клиенти на EVN България за потребена електроенергия за последния месец са вече на каса и могат да се заплащат в срок до 15 септември 2013 г. EVN България напомня, че от 1 август 2013 г. в сила е решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за нови цени на електроенергията. Това означава, че електроенергията се фактурира по новите цени на отделните тарифи, считано от 1.08.2013 г.

Както при всяка смяна на цени, информацията за потреблението във фактурите се разделя на два отделни периода – потребление по стари цени до 31 юли 2013 г., включително, и потребление по нови цени от 1 август 2013 г., включително.

Както дружеството обяви при  влизането в сила на новите цени, изготвянето на фактурите за август 2013 г. се извърши на база следния принцип, одобрен от ДКЕВР и прилаган успешно от няколко години при всяка промяна на цени:

    Количеството консумирана енергия по стари цени е изчислено като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юли 2013 г. до 31 юли 2013 г., включително, по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период.
    Количеството консумирана енергия по нови цени е изчислено като произведение на броя на дните от 1 август 2013 г., включително, до датата на отчитане през август пак по същата средна дневна консумация на клиента.

Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен  период на отчитане за всеки клиент, като се запазиха регулярните ролиращи (целомесечни) срокове на отчитане.

Във фактурата за август 2013 г. е посочено, че три от компонентите на електрическата енергия – добавките за зелена енергия, за невъзстановяеми разходи и за високоефективно производство на топл. и ел. енергия – се отнасят за периода на потребление по стари цени до 31.07.2013 г., включително. Това се дължи на Решение №Ц-25/29.07.2013 г. на ДКЕВР, съгласно което от 1.08.2013 г. тези три добавки вече не се изписват в отделни редове и стойности във фактурата, а се прибавят към цената за електрическа енергия.

Считано от 1 август 2013 г., трите добавки се превеждат на Националната електрическа компания (НЕК) от търговците на електрическа енергия, включително крайните снабдители, какъвто е EVN България Електроснабдяване, под формата на добавка „задължения към обществото“. Тази добавка не се изписва отделно във фактурата за битови клиенти.

Тази страница е видяна: 994

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 27 August 2013 - 14:47:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
37% имат около 107,12 лв. за ток през февруари. Фактурите са готови, съобщиха от EVN
Новите по-високи цени на ВиК-Пазарджик ще гледа утре КЕВР
Клиентите на EVN днес могат да самоотчетат потреблението си, преди новите цени
EVN е готова с първите фактури по новите цени на тока, от днес може да се плаща
Протестиращите срещу новите цени на винетките блокираха пътя Пазарджик-Пловдив
От 10.00 часа на Пешеходната зона започва безплатно събиране на стари акумулатори, масла и стари коли - на "Заводска"2
Новите четирима заразени са две медицински сестри, една санитарка и съпругът на първата заразена жена в Пещера
Вече се изграждат новите авиописти в острова
Първата за годината тренировка на "Хебър" с новите попълнения ще е утре на стадион „Г. Бенковски”
Новите лъвове! Вместо Терез и Масуд – Рая и Хектор вече обитават зоокъта в парк-остров „Свобода“.Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8956 сек., 1.7857 от тях за заявки.