RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Проект за високомоментен електродвигател с ниски обороти на инж. Георги Кючуков спечели първия конкурс за иновации на „Асарел-Инвестмънт”

Панагюрище, „Асарел – Инвестмънт” ЕАД, инвестиционната компания на лидера в българския рудодобив „Асарел-Медет” АД, в партньорство с консултантската компания в областта на инвестиционното банкиране и корпоративните финанси „Инниммо Адвайзърс” ООД, обявиха победителя в своя първи конкурс за набиране на иновативни бизнес проекти. Това е проектът „Високомоментен електродвигател с ниски обороти“, разработен от инж. Георги Кючуков. Той получи наградата си на 3 юли 2015г. от изпълнителния директор  на „Асарел - Инвестмънт” ЕАД  Димитър Цоцорков и управителя на „Инниммо Адвайзърс” ООД Валери Вълчев.
Целта на организаторите бе с този конкурс да подкрепят иновативни идеи с висок потенциал за реализация и полезен ефект в избран сектор на минната и преработвателна индустрия, възобновяемата  енергия, химическата промишленост, рециклирането на отпадъци и опазването на околната среда, електрониката и електрическите двигатели. До финала достигнаха още две иновативни бизнес идеи за изработване на високотехнологичен композитен бизнес самолет  и на система за концентрирана соларна енергия.
 Изобретението на инж. Кючуков е електродвигател, който ще намери приложение при широк кръг задвижвания в много индустриални области като  робототехника, енергетика, минно дело, хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична промишленост, общо машиностроене и навсякъде, където се използват  задвижващи модули.
    Основното предимство при предлагания двигател е редукцията на оборотите, която се осъществява в самия двигател на базата на патентована от победителя циклоидна предавка, при която отпада необходимостта от редуктор и куплирането му към електрическия двигател. Задвижващ модул на базата на този двигател ще бъде до три пъти по-евтин от известните досега и към момента няма реална конкуренция на пазара.
Конкурсът е с награден фонд в размер на  200 000 евро, предоставен под формата на дялова инвестиция за разработването на иновативен проект, който е придружен от  бизнес план за търговска реализация.
    


Тази страница е видяна: 804

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 08 July 2015 - 10:40:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Читалището в с. Бъта спечели проект в конкурс от програмата за избирането на Пловдив за културна столица - 2019 г.
Поляк спечели първия етап от Международната колоездачна обиколката на България
С финансовата подкрепа на ОП "Иновации и конкурентоспособност" започва изпълнението на проект за повишаване на производствения потенциал на РАИС ООД
С финансовата подкрепа на ОП "Иновации и конкурентоспособност" започва изпълнението на проект „Повишаване на производствения потенциал на ММ Механикс ООД“
14-годишната Мариам Маврова спечели първо място на международен конкурс за млади изпълнители във Вилнюс
Стела Петришка от Vocal Academy при Младежки дом Пазарджик спечели второ място на престижен международен конкурс
Община Стрелча спечели проект за насърчаване на туризма
Формация „Гласовете на Орфей“ към ОДК спечели награда Лауреат II степен и сребърна диплома от Международен конкурс „Златен глас“
„Асарел-Медет“ АД стартира първия етап от лятната си стажантска програма
Отборът на „Асарел Медет“ спечели благотворителния турнир по минифутбол, организиран от МГЕРБ ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6851 сек., 1.5685 от тях за заявки.