RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
До края на юни двойките с репродктивни проблеми могат да кандидатстват пред общинския фонд инвитро в Пазарджик. До момента са подпомогнати 8 семейства

Селена, Пазарджик, Инвитро център „Селена” – Пловдив, организира в Пазарджик информационен ден за двойки с безплодие. На срещата присъстваха както лекари от „Селена”, така и представители на неправителствени организации, които подпомагат хората с репродуктивни проблеми.

Осем инвитро процедури са подпомогнати до момента в Пазарджик, като крайният срок за подаване на документите е до края на юни, съобщи Елена Попова, координарот на фондация „Искам бебе” за регион Пазарджик. През 2013 година общинският фонд „Инвитро” беше финансиран с 30 хиляди лева, а от 2014 г сумата беше увеличена на 50 хиляди лева.
Община Пазарджик е заложила изключително либерални критерий за финансиране, посочи Елена Попова. Необходимо е един от родителите да е от 3 години с жителство в Пазарджик и кандидатите да не са осъждани. Няма изискване за подписан граждански брак. Фондът подпомага процедури както в България, така и в чужбина и в това отношение няма никакви ограничения, подчерта Елена Попова.
„Най-важното при избора на клиниката е доверието, психологическият момент е водещ, успехът идва там, където те води сърцето.” Около тези думи на д-р Ангел Ставрев от клиника „Селена” се обединиха всички участници. Неговият съвет към кандидатите е в момента, в който усетят в себе си някакво недоверие или неспокойствие, по-добре е да опитат в друга клиника, с друг лекар. Д-р Ставрев посочи, че клиниката има 47% успеваемост при процедурите и 41 на сто са случаите на бебе вкъщи. Практиката показва, че успеваемостта расте до третия опит, а след това до шестия намалява, като след шестия опит не се стига до положителен резултат. 80% от успеваемостта на инвитрото се дължи на ембриологията, посочи д-р Ставрев.
Д-р Богданова, неонатолог, представи условията в неонатологията, новите технологии и модерното оборудване, а майки, раждали в клиниката, изтъкнаха доброто отношение, разбирането и подкрепата, които са получили.
Според Валя Попова от фонд „Майки за донорство” подобни срещи трябва да бъдат организирани по-често и в по-малките населени места, защото репродуктивните проблеми са все още тема табу в обществото и много семейства губят ценно време.
„За нас донорството е начин на мислене”, каза Валя Попова. Самата тя три пъти е била донор и приема донорството за кауза, към която би искала да присъедини повече хора.
Тази страница е видяна: 1211

 Публикувано от: pamedia на Sunday 17 May 2015 - 09:27:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
15 двойки с репродуктивни проблеми кандидатстват за финансиране от общинския фонд в Пазарджик
До края на август се кандидатства за финансиране на процедури от общинския фонд "Инвитро". Днес влизат в сила промените в Правилника
В БИЛА продават картички в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми. Кандидатите вече могат да подават документи
Майки аплодираха увеличението на бюджета на общинския фонд „Инвитро“. През юни се очаква третото бебе, подпомогнато от фонда
Нови четири двойки са одобрени от фонд „Инвитро“. От миналогодишните подпомогати има три бебета, други три семейства чакат деца
Шест инвитро мами, подпомогнати от община Пазарджик, са с положителен резултат
До 17 октомври работодателите могат да кандидатстват пред Бюрото по труда по насърчителните мерки
В понеделник се очаква Комисията "Ин витро" да одобри окончателно двойките, които ще бъдат подпомогнати финансово
Работодателите от Пазарджик и Лесичово могат да кандидатстват по насърчителните мерки за заетост
Инвитро център "Селена" организира в Пазарджик безплатна консултация за двойки с репродуктивни проблемиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5752 сек., 1.4744 от тях за заявки.