RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Десетокласникът Божидар Йорданов пое Окръжния съд за един ден

sad_vrati15.jpgВ рамките на инициативата «Дни на отворени врати» днес десетокласникът от гимназия „Иван Аксаков“ Божидар Йорданов пое функциите на „Председател на Окръжен съд – Пазарджик за един ден“.
Шефката на правораздавателната институция съдия  Елеонора Серафимова го запозна с ежедневния си доклад и му предостави възможността да вземе участие в случайното разпределение на граждански и търговски дела. Така младежът наблюдава отблизо работата на административния ръководител като сподели, че дейността е много отговорна. Възпитаникът на пазарджишката гимназия разказа, че смята да учи „Право“ и един ден да се реазлиира като адвокат. Ученикът посети и деловодствата на Окръжен съд – Пазарджик, където служители му  разясниха за движението на делата и съдебните документи.
Ученици от IV-ти клас присъстваха на лекция, изнесена от зам.-председателя на Районен съд – Пазрджик съдия Елисавета Радина.
Седмокласници от ОУ „Иван Батаклиев“ посетиха съдебно заседание по наказателно дело на Районен съд  - Пазарджик, след което задаваха въпроси към съдията докладчик и прокурора.
Инициативата „Дни на отворени врати“ е част от Годишната програма на Висшия съдебен съвет за информиране на гражданите.  Провеждането й  е насочено към популяризиране дейността на съда, като целта е повишаване правната култура на гражданите и младите хора и постигане на по-добра информираност относно работата на институцията.
sad_vrati15b.jpg

sad_vrati15a.jpg
Тази страница е видяна: 644

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 15 April 2015 - 17:03:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Десетокласникът от Спортното Димитър Йовчев влиза в мъжкия отбор на „Хебър“
Божидар Васев и Асен Георгиев са следващите нови попълнения в отбора на ФК „Хебър“
Един пиян, един дрогиран и един, опитал да подкупи полицаи, шофьори са прекарали нощтта в арестите в региона
Божидар Димитров: Като дарител д-р инж. Лъчезар Цоцорков е непосредствено след братята Евлоги и Христо Георгиеви и д-р Петър Берон
Божидар Кехайов, ДА-Пазарджик: Кръстьо и Любомир Левичарови – бащата и синът, оставили трайна диря в пазарджишкия обществен и културен живот
ВСС избира председател на Окръжния съд в Пазарджик
Илиана Васева е новият зам.-председател на Окръжния съд
Новият председател на Окръжния съд встъпи в длъжност
93-ма са били следени със СРС-та миналата година с разрешение на Окръжния съд
Адвокат от Панагюрище от днес съдийства в Окръжния съд в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5409 сек., 1.4413 от тях за заявки.