RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Сливенският "Арт Център 7" спечели Голямата награда на „Океан от Любов“ с представление по Йовков

ПазарджикМладежкият театрален фестивал „Океан от любов“ приключи  със спектакъла „Олд Сейбрук“ на студенти по актьорско майсторство от ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград. След чудесното представяне на младите театрали, г-жа Инна Церовска – директор на Младежки дом Пазарджик, обяви носителя на Голямата награда. Тази година театралните експерти единодушно решиха да поощрят възпитаниците на режисьорката Вяра Начева от сливенската трупа "Арт Център 7". Те представиха драматизация по разказа „Юнашки глави“ на Йордан Йовков. Наградата включва парична премия за подпомагане осъществяването на следващ спектакъл на театралната трупа.
Театралните експерти, в лицето на Валентина Фиданова, Гьорги Георгиев – Антика и Ивайло Захариев, отбелязаха, че в широката палитра от професионална подготовка, възраст и жанрово представяне, са доволни да видят как младите хора подхождат с отношение, ентусиазъм, труд и любов към театъра.
През петдневния празник на театъра се откроиха представленията „Полет от място“ на театралната формация от гр. Щип (Македония); „R голям или накратко Ъ“ на театрална формация „Студията“ гр. София; „Чудомирщини“ на Театрална къща на комедията „МИЛАРТ“ гр. Костинброд.
ПазарджикСмел дебют на фестивала направиха децата от Театрално ателие „Питър Пан“ гр. Асеновград с авторския спектакъл „Бащина заръка“.
Дебюти направиха и формациите към Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ гр. Сливен и Формация към Нов Драматичен театър – София „Чай-Ки“.
Не може да пропуснем редовните участници във фестивала, които всяка година показват развитие в своята подготовка – Детско-юношески театър „Мускетарите“ (Перник), Театрална формация „Феникс“ (Варна), Куклено-театрално студио „Импресия“ и Национална гимназия за сценични и екранни изкуства от Пловдив.
За поредна година, получихме поздравления като организатори за реализирането на този форум, в който изместваме състезателния характер с намерението да обединим младите хора в създаването на изкуство заедно, в споделянето на идеи, да провокираме дискусии за театъра, изкуството и хората.

Именно затова, Младежки дом Пазарджик въвлече младежите в своевременно протичащата Фабрика за градско изкуство в подземията на Дома. Целта на инициативата е да направи достъпна идеята за това, че стари, запустели помещения под земята са чудесна възможност да се създаде от младите хора Фабрика за градско изкуство в техния град.
Членове на групата Destructive Creation трансформираха подземията на Дома и създадоха инсталация „Потенциалът във всичко” във фоайето пред Голяма зала. Кашоните, които изграждат скелета и цигарените кутии от облицовката, са извадени от боклука. Въпреки това, събрани около една обща идея, изграждат 4-метров мощен робот.
Инсталацията дава възможност на всеки да се включи в изграждането й, като донесе своята използвана цигарена кутия, която ще бъде прикрепена към основата на робота.

Фестивалът завърши с много нови срещи, отправи нови предизвикателства и заяви достойно позицията на един от най-интересните и вълнуващи фестивали в страната.

Инна Церовска


Тази страница е видяна: 1098

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 07 April 2015 - 09:36:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Студентка от Пазарджик спечели голямата награда - джип, по случай 25-годишнина на ВУАРР
Океан от любов към театъра в Пазарджик
“Океан от любов“ - вече и с творчески работилници за участниците
„Океан от любов“ ще посрещне 21 театрални трупи с над 200 участници
17 театрални формации ще вземат участие в 7-ия фестивал „Океан от любов“
Участниците в „Океан от любов“ ще сътворят спектакъл по време на фестивала
Фестивалът „Океан от любов“ - с акцент върху новата драматургия
На 1 април с над 20 театрални трупи започва XI Международен младежки фестивал „Океан от любов“
Наградата на „Океан от любов“ бе присъдена на Младежка Формация „Студията“ за спектакъла „Вишнева градина“
В края на седмицата Пазарджик отново ще е "Океан от любов"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6817 сек., 1.5783 от тях за заявки.