RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Проектите за добив на волфрам във Велинград и на закона за образованието бяха основни в приемния ден на Бойка Маринска

Бойка Маринска, Гражданите от област Пазарджик търсят народните представители основно по въпроси, които вълнуват жителите на съответния регион, както и по въпроси от национално значение. Този извод може да бъде направен от първия приемен ден на народния представител от Реформаторски блок Бойка Маринска. Той премина при засилен интерес от страна на жителите на Пазарджик, Велинград и Панагюрище.

Една от темите, която бе дискутирана, бе проектът за добив на волфрам във Велинград и недоволството на жителите на общината, които искат той да бъде спрян. „ Ще съдействам представители на Гражданското сдружение да присъстват на специално инициирана среща в Министерството на енергетиката”, заяви пред представител на сдружението Маринска и допълни, че се ангажира да проучи законовите възможности дали проектът може да бъде стопиран до провеждането на местен референдум.
Родителите на деца с увреждания и представители на Ресурсен център- Пазарджик и Помощно училище-интернат „Иван Вазов” поставиха като основен проблем текстове в проектозакона по образование, според които ресурсните центрове ще бъдат трансформирани, а помощните училища-закрити.
„Не позволявайте децата със специални образователни потребности да станат „невидими” . Тази интеграция в масовите училища е невъзможна”, споделиха родителите, които изразиха притеснението си от това, че се погубва бъдещето на 40 хиляди на деца с увреждания в страната. По думите на представителите на институциите, синдикатите подкрепят техните възражения и ако не бъдат чути, ще бъдат предприети стъпки към мащабен национален протест.
„ Проектът на закон ще бъде разгледан на експертен съвет. Като член на Комисията по образование и човек, лично ангажиран с този закон, съм подготвила текстове, които ще бъдат подложени на обсъждани. Вие също ще присъствате на този експертен съвет и със сигурност ще бъдете чути. Факт е, че законът няма да бъде приет в първоначален вид.”, заяви народният представител.
Първата приемна на народния представител бе посетена и от граждани, които изложиха проблеми от личен и обществен характер.
Следващият приемен ден на народния представител Бойка Маринска е в град Пещера - на 2 февруари. 


Тази страница е видяна: 1179

 Публикувано от: pamedia на Friday 16 January 2015 - 10:42:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Наредбата за настаняване на ученици в общежития и бъдещето на сградата на Педагогическия колеж– основни теми в приемния ден на Бойка Маринска в Пазарджик
Бойка Маринска пита министъра на образованието за избирателно спазване на закона във ВУЗ при назначаване на пенсионирани доценти и професори
РИОСВ не разреши осъществяването на инвестиционното предложение за добив на волфрам във Велинград
В събота Велинград излиза на протест с искане за прекратяване на концесията за добив на волфрам
Водохващането на Велинград попада в терена за добив на волфрам, ще се учредяват санитарно-охранителни зони
Граждани настояват кметът на Велинград да изиска прекратяване на договора за концесията за добив на волфрам
Директорът на РИОСВ-Пазарджик подписа решение по ОВОС, с което отхвърля проекта за добив на волфрам до Велинград
Бойка Маринска: Образованието винаги е било приоритет на Реформаторите
Бойка Маринска: Предстоят промени в закона за създаването на фонд за финансиране на дейностите на неправителствени организации
Бойка Маринска: С промените в Закона за администрацията, приети днес, въвеждаме изискване заемащите високи позиции да са магистриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7634 сек., 1.6620 от тях за заявки.