RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Бойка Маринска: Единственият път пред нас са реформите. Има воля за промяна

Бойка МаринскаИнтервю с Бойка Маринска, народен представител от Реформаторски блок от 13-ти МИР Пазарджик, направено минути след полагането на клетва.

Г-жо Маринска, каква основна задача си поставяте в качеството си на народен представител? За какво ще работите в Парламента?

Аз асоциирам своето присъствие в Народното събрание с реформа. През последните месеци очертахме няколко сектора, които се нуждаят от сериозни реформи - за мен на първо място е образованието, размразяването на Закона за средното образование, защото вече пета година лежи по рафтовете на Народното събрание. Трябва да започне  нова процедура за неговото обсъждане. Неслучайно избрах комисията  по образование, както и комисията за взаимодействие с неправителствените организации.


Преди обаче да започнете сериозна работа по конкретни закони, стои един основен въпрос - ще успете ли да се обедините, така че да заработи Парламентът?

Впечатлението, което се създаде днес, е, че Парламентът добре стартира, добре стартираха и консултациите между партиите. Сигурно забелязвате, че вече се говори единствено за политики и съвсем не за персонални амбиции или постове. А ние от Реформаторски блок най-осезателно отстояваме нашата позиция за реформи, най-отчетливо говорим за политики, с това се открояваме. Нашето желание е да има действителни реформи. Защото вече стигнахме дъното, от тук нататък няма накъде, единственият път пред нас са реформите. Лично за себе си, аз улавям волята за промяна.

Обмисляте ли да имате своя приемна за гражданите в Пазарджик?

Да, разбира се, и не само в Пазарджик. Ще имам приемна във всички общини. Приемните дни ще са поетапно - в рамките на 2 месеца да мина през всички общински центрове, но за това ще уведомя обществеността на по-късен етап. 

Тази страница е видяна: 719

 Публикувано от: pamedia на Monday 27 October 2014 - 18:35:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Първанов пред бизнеса: Промяна е необходима и държавата трябва да е в основата на реформите
Бойка Маринска: Не сме доволни от бавенето на реформите, затова преговаряме с ГЕРБ за споразумение със срокове
„Човеколюбие“ протестира пред Бойка Маринска за едностранно променен банков договор
Силният глас на България в Брюксел се чуваше благодарение на г-жа Захариева и силната й воля за промяна на съдебната система, каза на среща с жители на село Радилово община Пещера Цветан Цветанов
Бойка Маринска – с приемен ден в Лесичово
Бойка Маринска ще има приемен ден в Панагюрище
Приемен ден в Пазарджик ще има Бойка Маринска на 29 юни
Бойка Маринска ще има приемен ден в Пазарджик на 7 март
Бойка Маринска: От РБ внесохме Закон за доброволчеството
В понеделник Бойка Маринска ще има приемен ден в СептемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5206 сек., 1.4356 от тях за заявки.