RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
За Бойка Маринска в първо лице:
Днес мисля за трагедията, която сполетя България и се моля…
За живота, човещината и съпричастността…

Бойка МаринскаГ-жо Маринска, как една жена решава и става политик? Това, със сигурност, не е най-желаната професия.

Никога не съм имала намерението да ставам политик. Завърших филология в Петербургски университет и когато се върнах в България започнах да работя като учител. После станах директор на училище, а след това пет  години бях началник на Инспектората по образование в Пазарджик. Не съм мислила за политика сериозно, до момента, в който не се кандидатирах за общински съветник в Пазарджик. През 2012 г. бях поканена от Меглена Кунева за създаване на структури на „България на гражданите” в региона. Това беше големият старт за каузата.

Т.е. какво е политиката за Вас? Освен, че се превръща в професия?


Политиката много прилича на майчинството. Един политик трябва да бъде грижовен и всеотдаен. Затова политиката не търпи фалша и безсърдечността.
В колко часа започва един ден на Бойка Маринска?
Рано. Но не съвсем. Някъде към 8.00 ч. с кафето, топло, без захар. И веднага – телефони, срещи, дълги разговори, работен процес. Особено сега, в кампанията, аз и екипът ми работим по 14-16 часа на ден. Обаче, когато успея да открадна време, отивам в градината, грижа се за цветята си. Това ме успокоява!

Любимата Ви част от деня коя е?

Срещите. Зареждат ме страхотно, зареждат ме позитивните хора, тези, които вярват. Съзнателно търся точно такива хора. Затова в моето обкръжение са хора, на които имам доверие, усмихнати и сърдечни. Отблъсква ме фалша и лицемерието. Да правиш политика се иска всеотдайност и готовност да помагаш. А политиката като цяло означава хората не просто да я обсъждат, одобряват или не, а да предизвикваш рефлекса им, те да са смисълът.


В колко часа успявате да се приберете вкъщи?

Не и по светло, особено сега. С екипа ми често говорим, че нощуването в Предизборния щаб е неизбежно. Имам страхотен екип, благодаря им!

Екипната работа е много важна за Вас. Каква е формулата за успех при работата в екип?

Рецептата е свободата и доверието. Истинският мотор е да се научиш да чуваш екипа си. И да му вярваш. И той на теб.

Пътуванията са интензивни по време на кампанията. Това значи ли, че ви остават няколко часа сън на денонощие. Как се презареждате толкова бързо?

Аз успявам да се презаредя по няколко изпитани начина, освен чрез срещите с хората – работа и книги. И както казах, грижа се за цветята си. Това ми дава енергията, от която се нуждая!

Какво четете в момента?

Препрочитам късите разкази на Пушкин вечер, когато съм сама. Те ме зареждат, карат ме да мисля в друга посока. Хубаво е, когато отваряш книгата, която определяш като любима. Друг много близък до мен автор е Чудомир. Често посягам и към Дамян Дамянов.

Пътуване, срещи, работа, четене... Къде остават близките ви хора?

Винаги до мен, те са моята крепост, здравата ми опора. Благодарна съм на съдбата, че ги имам и ги моля за прошка за малкото време, което им отделям. Искам да имам повече време за дъщерите и внуците си! Обещавам им го!
 
Вдъхновяват Ви...

Срещите с хората, историите им. Искам и им помагам, щастлива съм, когато успея да го направя.

Трудно ли е да си жена политик в мъжки свят?

А трудно ли е да си жена полицай, хирург? Жените сме издръжливи, всеотдайни, устойчиви и грижовни. Ето ви четири причини да успяваме. Когато вярваш в това, което правиш, успяваш. Успехът не идва при тези, които имитират всеотдайност.

Кауза ли е за Вас Реформаторски блок?

Да! Каузата, това е идея, която има своето значение за живота на един човек. Реформаторският блок в управлението на страната е гаранция за реформи, а оттук и за по-добър живот!

Няколко дни преди изборите, за какво си мислите?

Днес мисля за трагедията, която сполетя България. И се питам, защо? Отговорът е ясен! Държава, в която царува хаос и беззаконие, в която умират хора заради безхаберието и жаждата за власт на шепа хора, е обречена! Трябва промяна, а тя идва от хората!  Моля се за хората от с. Горни Лом, моля се за България! В деня на национален траур, 3 октомври, ще сведем глави и ще замълчим. Но надеждата…, тя остава!

Вашето послание?

Трудно е да живееш на място, където толкова много неща трябва да се променят! Трудно е да живееш в България! Не се продавайте, защото така продавате живота си! Всичко е във Вашите ръце! 


Тази страница е видяна: 1414

 Публикувано от: pamedia на Thursday 02 October 2014 - 13:49:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
По предложение на Бойка Маринска се подготвя наредба, според която лица, страдащи от заболявания, които застрашават живота и здравето на децата, да не могат да бъдат педагогически специалисти
Бойка Маринска се срещна с първия секретар на Посолството на Япония в България Такеши Огино
Бойка Маринска се срещна с представители на ОУК във връзка с превенцията срещу насилието върху деца в България
Бойка Маринска: С промените в Закона за администрацията, приети днес, въвеждаме изискване заемащите високи позиции да са магистри
Бойка Маринска е водач на листата на местна коалиция "Движение България на гражданите"
Бойка Маринска – с приемен ден в Лесичово
Бойка Маринска ще има приемен ден в Панагюрище
Приемен ден в Пазарджик ще има Бойка Маринска на 29 юни
Бойка Маринска ще има приемен ден в Пазарджик на 7 март
Бойка Маринска: От РБ внесохме Закон за доброволчествотоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5611 сек., 1.4607 от тях за заявки.