RSS емисии



 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Янаки Стоилов: Грижата за възрастните хора е най-силният критерий за хуманност в една държава

БСП Пазарджик, Грижата за възрастните хора е най-силният критерий за хуманно отношение в една държава, каза водачът на листата на Коалиция БСП Лява България – Пазарджик Янаки Стоилов на среща с жители на Велинград. Според него е необходимо дългосрочната грижа да бъде предвидена като част от социалната политика на държавата.
Възрастни хора споделиха пред кандидатите за народни представители от червената листа, че се чувстват обидени от изказвания на други политически сили, че са бреме на държавата. Не са бреме хората, които построиха модерна България, а тези, които унищожиха българското земеделие, индустрия и природа, посочи Янаки Стоилов. Ролята на БСП е да подобрява социалната политика, затова трябва да се търсят механизмите за осъвременяване на пенсиите, съобразени с размера им, за да не се отваря голяма ножица между най-високите и най-ниските и за постепенен растеж на работните заплати, каза Стоилов.
 По-късно кандидатите за народни представители от червената листа посетиха общинската болница във Велинград, която през последната година и половина беше ремонтирана и преоборудвана по проект на стойност 3,5 млн. лв. Лечебното заведение обслужва жителите на 5 общини. Ние възстановихме практиката да се осигуряват допълнителни средства за лечебните заведения в отдалечени и трудно достъпни райони, но това все още не е достатъчно, необходима е по-дълбока промяна в областта на здравеопазването, коментира Янаки Стоилов. Според него това може да се случи чрез въвеждане на ясни стандарти, които да позволят на медицинските заведения да работят в равни условия, подобрени взаимодействия между различните нива на доболничната и болничната помощ и квалификация на медицинските специалисти, за да могат да работят в тези райони, където дефицитът е най-голям. Това ще спомогне и хората да чувстват сигурност за своето здраве, защото здравето не е стока, категоричен беше Янаки Стоилов. Условията на труд в една болница са много важни, но е нужна и дългосрочната политика в здравеопазването, отбеляза и д-р Георги Петров от червената листа. Във Велинград бяха също кандидатите за депутати Йордан Младенов, Георги Янчев, Диана Варникова-Милчева и др.












Тази страница е видяна: 836

 Публикувано от: pamedia на Saturday 13 September 2014 - 19:41:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Янаки Стоилов пред предприемачите в Пазарджик: Трябва икономически активна държава, която създава реални условия за дейност
Янаки Стоилов: Нужни са хора със сила да защитят перспективите на България
Приемен ден на Янаки Стоилов - понеделник, 6 юли
Янаки Стоилов ще има приемен ден в Пазарджик
Янаки Стоилов ще има примен ден в Пазарджик на 15 юни
Приемна на Янаки Стоилов в Пазарджик - на 12 януари
Янаки Стоилов представи кандидатите на БСП за местния вот
Янаки Стоилов инициира изложба, посветена на 3 март
Янаки Стоилов с дарение за детската градина в Мокрище
Янаки Стоилов ще приема граждани във вторник в Пазарджик



Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5626 сек., 1.4564 от тях за заявки.