RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В Стрелча ще къпят овцете срещу „син език“

Като мярка срещу опасната за преживните животни болест „Син език“ се предвижда изкъпване на овцете,  отглеждани на територията на гр.Стрелча. Миналата седмица бяха установени 4 животни с признаци на заболяването. Лабораторните резултати обаче още не са излезли и не е потвърдено дали става въпрос за същото заболяване.

Изкъпването на овцете е вменено като задължение на кметовете на селата и на кмета на Община Стрелча Иван Евстатиев. Тяхно задължение е също да организират преброяване и регистрация на едрите и дребните преживни животни, отглеждани в селището и по време на преброяването срещу подпис на стопаните да ги запознават с приетите мерки и техните задължения. Общинската епизоотична комисия в Стрелча на свое заседание забрани непровеждането на пазари и изложби на едри и дребни преживни животни на територията на селището. Пръскането срещу комари и контрола на забраната за нощна паша също ще бъде контролирано.
На 15.08.2014г. в 11.00 часа в Младежки център - Стрелча ще се проведе среща със  животновъдите от всички кметства и от гр. Стрелча,, на която ще се проведе разяснителна кампания, относно болестта син език, както и да се набележат конкретни мерки  за третиране на животните.
 В срок до 20.08. 2014г. Комисията определи да бъдат третирани всички животни на територията на  община Стрелча, като контрол по организация и изпълнението се възлага на кметските наместници и зам.-кмета на община Стрелча.Тази страница е видяна: 714

 Публикувано от: pamedia на Thursday 14 August 2014 - 17:35:09

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Стадо в Стрелча – с признаци на „син език“
Срещу 70 лв „Уни Хоспитал” прави PCR тест и издава документ на английски език
Областната епизоотична комисия ще обсъжда мерки срещу болестта "Син език" по преживните животни
В открито писмо Асоциацията на европейските журналисти се обяви срещу изнасянето на подробности от залата по случая с Иван Евстатиев и непълнолетното момиче от Стрелча
Заради случаите на „син език“, се забранява вечерната паша
Езиковата гимназия е домакин на турнир по реч и дебати на английски език
Осмокласниците от ПМГ „К. Величков” - със сертификати за владеене на английски език от TrackTest
Учениците в НУ „Васил Друмев“ – Пазарджик ще учат китайски език
ГЕРБ-Пещера подаде жалба до ЦИК за извършена агитация на чужд език
Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2015Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7007 сек., 1.5878 от тях за заявки.