RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
7 зам.председателски места за ГЕРБ, 2–за БСП, 1–за предприемачите в комисиите на ОбС

Десет постоянни комисии ще има в Общинския съвет на Пазарджик, решиха на днешното си заседание съветниците. Те приеха предложението на Илия Джамбазов за обособяването на отделните комисии. Всички председатели на комисиите са от сформиралото се мнозинство. ГЕРБ получи 7 от общо 10 заместник-председателски места, 
БСП ще има двама заместник-председатели, а Коалицията на предприемачите – един. Пет от комисиите са седемчленни, а другите 5 – с по 9 членове. Големите комисии са „Законност“, „Финанси и бюджет“, „Устройство на територията и общинска собственост“, „Околна среда, селско, горско и водно стопанство“.
Първата избрана комисия беше комисия „Законност“ с председател Димитър Петков от „Коалиция Тодор Попов за Пазарджик“ и заместник – Тодор Георгиев от ГЕРБ. При гласуването на тази комисия беше решено, че поименно ще се гласува до попълването на състава на комисията по реда на предложенията за членове. Не се прие предложението на Румен Петков от БСП при определяне на състава да се отчитат гласовете за всяка номинация и в комисията да влязат получилите най-много гласове.
Комисия „Финанси и бюджет“ ще бъде председателствана от Тодор Тодоров от „Коалиция Тодор Попов за Пазарджик“. Негов заместник ще е Сергей Темелков от Коалицията на предприемачите.
Румен Димитров от коалиция „Граждански избор-Модерна политика“ оглави комисия "Общинска собственост и устройство на територията", за заместник-председател беше избран Найден Шопов от ГЕРБ.
Кирил Чолов от „Коалиция Тодор Попов за Пазарджик“ ще председателства комисия „Околна среда, селско, горско и водно стопанство“. За негов заместник съветниците избраха Стоимен Папазов от ГЕРБ.
Комисия „Здравеопазване и социална политика“ ще работи под ръководството на Красимир Темнилов от Синята коалиция, ще го замества Радка Кежева от ГЕРБ.
Бивш и настоящ началник на Инспектората по образование в Пазарджик се събраха в комисия „Образование и наука“. Нейн председател ще е бившата шефка на Инспектората Бойка Маринска от Партията на българските жени,  а заместник-председател е сегашният началник Йордан Чалъков от ГЕРБ.
Комисията за децата, младежта, спорта и туризма без изненади оглави световният шампион по борба Георги Георгиев. За негов заместник беше избран Лазар Попов от БСП. Избирането му беше пръв пробив на социалистите при гласуването на ръководствата на постоянните комисии.
Председател на комисия „Култура“ е Атанас Чолаков, ръководител на Ансамбъл „Пазарджик“. Негов заместник стана Надя Клисурска от БСП. В тази комисия влиза единственият чужденец в ОбС – Доменико Русси от ГЕРБ, който беше предложен от председателя на ОбС Хари Харалампиев със закачката, че би било добре да се внесе малко италианска култура в комисия „Култура“.
Една от най-важните комисии – тази за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, ще бъде председателствана от Христо Тодоров от „Коалиция Тодор Попов за Пазарджик“. Заместник ще му е Александър Шопов – представител на същата коалиция.
Комисия „Местно самоуправление и евроинтеграция“ ще е председателствана от Илия Джамбазов от коалиция „Граждански избор – Модерна политика“, а заместник председателското място е за Димитър Русинов от ГЕРБ.
Тази страница е видяна: 1713

 Публикувано от: pamedia на Thursday 24 November 2011 - 17:58:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ст. комисар Рогачев изпрати писма до общинските кметове за активизиране на комисиите за обществен ред и сигурност
И съветниците от ГЕРБ - Пазарджик ще гласуват срещу бурките на обществени места
Панагюрци искат едно от челните места в листата на ГЕРБ в 13-ти МИР Пазарджик
Бойко Борисов пред новите кметове на ГЕРБ: В бюджета за 2021 г. акцент ще бъдат малките населени места
БСК награди Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Коалиция на предприемачите Пазарджик регистрира листата си
Евтим Янев е новият председател на Сдружението на предприемачите
Нишан Бъздигян е новият председател на Сдружението на предприемачите
Сдружението на предприемачите обяви подкрепата си за Найден Шопов
Сдружението на предприемачите предлага разширение на Зоните за въздействиеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6879 сек., 1.5833 от тях за заявки.