RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Заслужилите културни дейци на Пазарджик, директори на училища и учители

Даниела КемчеваНа тържествена церемония в зала „Маестро Г. Атанасов“ бяха връчени отличията „Учител на годината“, „Директор на годината“ и отличия на дейци на изкуството и културата със значими постижения. „Пазарджик е сред малкото градове, които по този начин отдават заслуженото на хората, които дават знание, будят и просвещават“, заяви актрисата Силвия Лулчева, която беше водеща на церемонията.
„Учител е призвание. Учител се става, ако те е целунал Господ и ти го искаш. Като кмет съм горд с това, което правите. Благодаря ви!“, заяви в словото си кметът на Община Пазарджик Тодор Попов.
Церемонията започна вълнуващо с химна на Светите братя в изпълнение на хор „Слава Русева“, към който се присъедини цялата зала, станала на крака.
Първият награден беше Запринка Вучкова, учител в НУ „Г.С.Раковски“ - в категория „Учител на годината – за постижения в педагогическата практика с деца от предучилищна възраст“. За постижения в педагогическата практика с деца от начален етап на основната образователна степен беше отличена Силвана Тодорова от СОУ „Петър Берон“. Румяна Кацарова, преподавател по физика и астрономия от СОУ „Г. Брегов“, получи наградата за постижения в прогимназиален етап. „Неповторимо е преживяването да усетиш, че макар и трудът ни да е количествено измерим, той е оценен и остава следа“, заяви Петър СтефановСилвана Тодорова. Наградените отправиха благодарностите си към ръководството на общината, на Инспектората по образование, към директорите на училищата и към колегите си за подкрепата.
За постижения в педагогическата практика с ученици от гимназиален етап беше наградена Валентина Малинова, учител по информатика от Професионална гимназия по механоелектротехника. Мюбера Адемова, преподавател по биология в Прогимназия „Св.Св. Кирил и Методий“ беше отличена за постижения в гражданското образование.
Наградените директори на училища са Георги Бодуров – НУ „Н.Фурнаджиев“, Даниела Кемчева – ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ и Драгомира Нонова – директор на ОДЗ „Снежанка“. Даниела Кемчева заяви, че приема отличието като признание за успехите на учениците от училище „Проф. Иван Батаклиев“ и като признание за високия професионализъм на учителския колектив, с който има честта да работи. Благодарности към колегите си изказаха и другите отличени директори.
На тържеството в зала „Маестро Г. Атанасов“ бяха връчени и наградите на заслужилите културни дейци. В раздел „Литература“ отличието получи Никола Иванов, в раздел музика наградата е за Петър Стефанов от Симфоничния оркестър, който в продължение на 43 години не е слизал от сцената, на която днес беше награден. Константин Анастасов получи отличието в раздел „Изобразително изкуство“. В раздел „Театър“ наградата беше връчена на Александър Пасков, който от сцената изпълни едно от любимите си произведения – стихотворението „Етюд“ на Христо Фотев. Христо ПаевВ раздел „Журналистика“ наградата е за Христо Паев от „Пазарджишка Марица“. Христо също не пропусна да благодари поименно на колегите си, от които се е учил. Част от тях вече не практикуват тази професия, но както няма бивши ченгета, така няма и бивши журналисти, коментираха представителите на третата власт в кулоарите на залата.
Както по-рано Памедия съобщи наградата за цялостен принос в развитието на културата беше връчена на проф. Стефан Лютаков.
Церемонията беше закрита с изпълнения на малките балерини от Балетна школа „Ива“ при читалище „Виделина“ с ръководител Ваня Вълкова. 

На снимките:
Даниела Кемчева - Директор на годината
Петър Стефанов - отличен в раздел "Музика"
Христо Паев - отличен в раздел "Журналистика"

Тази страница е видяна: 853

 Публикувано от: pamedia на Thursday 22 May 2014 - 17:46:01

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Признание и преклонение пред труда на учители, ученици и културни дейци в Пещера
Програмата на Община Пещера за тържествено честване на 24 май. За пръв път ще бъдат отличени учители, ученици и културни дейци
Уважаеми учители и директори на училища,
Учители, директори и дейци на културата - с отличия по повод 24 май. Илия Ангелов - с награда за цялостен принос (снимки)
Обявена е процедура за номиниране на изявени творци, журналисти, учители и директори на училища по повод 24 май
Отличие "Неофит Рилски" получиха учители и директори на училища от областта
Общински съветници от групата на ГЕРБ с предложение за подпомагане на културни дейци, засегнати от кризата в Пазарджик
До 6 месеца ще има конкурс за директори на всички общински и регионални културни институти
Почетна грамота „Неофит Рилски“ за 10 учители и директори от област Пазарджик
За високи постижения са отличени 17 учители, директори и представители на творческата общност в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5562 сек., 1.4675 от тях за заявки.