RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ученици и представители на администрацията чистят парк „Писковец”

4istene2014a.jpgМинистърът на околната среда и водите Искра Михайлова даде в Пазарджик старт на кампанията „Да изчистим България за един ден“. Екоминистърът чисти парк «Писковец» заедно с областния управител Иван Йорданов, заместник областния Юмер Хамза, директорът на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите Костадин Гешев, директорът на «Социално подпомагане» Цветелина Арапова-Чавдарова, служители от областната администрация, на Регионална дирекция социално подпомагане и ученици от Професионалните гимназии по химични и хранителни технологии и по икономика и мениджмънт в Пазарджик.

Около мост „Атлантик”, освен традиционните битови отпадъци са изхвърлени и много строителни отпадъци, както и части от автомобили. Влажното време и мократа трева затрудняват почистването, но младежите положиха старание да 4istene2014c.jpgобходят най-мръсните терени. В чистенето се включи и строителна техника на „Еко хидро-90”, за да изгребат и извозят строителния отпадък, нахвърлен на големи купчини. В избуялата до кръста трева представителите на държавната администрация и учениците с големи усилия успяваха да измъкнат боклука от трънаците.
През целия ден днес в РИОСВ-Пазарджик ще има отворен Зелен телефон с номер 0885301066  за въпроси на граждани, свързани с организацията по предаване на отпадъците. Днес и утре общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат насърчени да организират събирането на отпадъка от своята територия. Ще бъде осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за транспортните средства, които ще се включат в инициативата.
4istene2014d.jpgЗа участниците в почистването са осигурени чували и ръкавици, както и единични ваучери за гориво, всеки на стойност 20 лева, разпределени по области на база официално публикувани данни за събраните количества отпадъци по области през 2013 г.Тази страница е видяна: 1267

 Публикувано от: pamedia на Saturday 26 April 2014 - 11:18:15

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областната администрация и РИОСВ ще чистят край мост "Атлантик" и парк "Писковец"
Кметът при откриването на „Писковец“: Пред нас стои предизвикателството как да свържем новия парк с парк „Острова“
Екоминистърът Искра Михайлова ще чисти в събота в парк „Писковец“
Осветление със слъчеви батерии по дигата на Марица в новоизградения парк “Писковец”
Районът около мост „Атлантик” и парк „Писковец” са местата, определени от Община Пазарджик, за почистване в кампанията “Да изчистим България заедно”
Обновяването на парк "Писковец" ще бъде заложено в проекта за градско развитие на Пазарджик
Над 150 чувала с отпадъци събраха служители на РИОСВ и Областната администрация в Пазарджик от парк "Писковец"
Алеята на 10-те най-добри спортисти по идея на Рени Камберова и площадка за скейт тренировки бяха открити в парк "Писковец"
Ученици от Пазарджик, Панагюрище и Белово ще чистят речните корита
Ученици от „Ат. Ченгелов” вързаха мартеници на работещите в администрацията и на минувачиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5389 сек., 1.4122 от тях за заявки.