RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Освен на шума, състоянието и на въздуха в Пазарджик е влошено

В 103 от дните на 2013г. атмосферният въздух в Пазарджик е бил с влошено качество. Това показват резултати от извършените 365 имисионни анализа през последната година, извършени от  РИОСВ Пазарджик. Превишенията са основно през отоплителния сезон, уточняват от екоинспекцията.

Преди седмица, пък стана ясно, че в Пазарджик и нивото на уличния шум е високо. За това информира  Регионалната здравна инспекция въз основа на проведения мониторинг през 2013 г.

Наблюдението и контрола на състоянието на атмосферния въздух в Пазарджик се осъществява от пункт с ръчно пробовземане и чрез последващ анализ на контролираните замърсители : азотен диоксид, серен диоксид и финни прахови частици. През 2013г. са отчетени 103 проби, надвишаващи пределно-допустимите концентрации за показател финни прахови частици /РМ10/  през месеците : януари – 19, февруари – 18, март – 11, април – 1, октомври – 17, ноември – 17 и декември – 20.

Като причини за замърсяването на въздуха, който дишаме, от РИОСВ посочват: лошо състояние на пътната мрежа, непочистени и неизмити улични платна, използване на твърдо гориво за отопление в битовия сектор.

По-голямата част от обществено-административните и промишлените консуматори са присъединени към газоразпределителната мрежа. Остава незадоволителен броят на присъединените битови абонати. Запазването на тази тенденция и занапред ще влияе негативно върху чистотата на атмосферния въздух в Пазарджик.

Тази страница е видяна: 633

 Публикувано от: pamedia на Friday 21 February 2014 - 10:51:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сайт ще информира за състоянието на въздуха в Пазарджик, запрашеността в отделни райони надвишава 2 пъти средногодишната норма
Музеят показва „Пластика от царевична шума“
Социално включване на хора с влошено психично здраве в община Стрелча
Призив на РИОСВ-Пазарджик за опазване чистотата на въздуха през отоплителния сезон
Снимки от засиления контрол по магистралата и край Пазарджик, хеликоптер следи трафика от въздуха
РИОСВ провери сигнал за замърсяване на въздуха от дейността на мебелна фирма в Пазарджик и състави акт за нерегламентирано горене на отпадъци
Кой отговаря за въздуха в квартал "Запад?
Гимназията по икономика представи в Полша презентация за замърсяването на въздуха
Състоянието на пътищата в региона
Миналата нощ в Пазарджик, освен магазин за компютри, е разбит и магазин за спортни стокиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6325 сек., 1.5500 от тях за заявки.