RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Иван Иванов отчете двойно по-голям успех за ГЕРБ в областта в сравнение с 2007 г.

Иван Иванов, Серьожа Лазаров, Любомир ПетковВ сравнение с изборите през 2007 година ГЕРБ получи подкрепата на двойно повече жители на областта. Тогава за нас гласуваха 14 712 избиратели, а сега те са 28 797. Тогава имахме едно кметското място в Пещера, а сега имаме трима кметове на общини, а най-вероятно те ще станат четири след ръчното преброяване на бюлетините в Брацигово, за което очакваме решението на 
Административния съд. През 2007 г. сме имали 41 съветници, а сега са 58, както и 8 кметове в населените места срещу 18 сега. Това ми основание да поставя една добра оценка за резултатите от вота за ГЕРБ, заяви областният лидер на партията Иван Иванов. Той постави добра оценка на резултатите на структурите във Велинград, Батак, Лесичово, Ракитово и Септември. Като недобро той оцени представянето на ГЕРБ в Стрелча и Пещера, а относно Пазарджик заяви, че първо ще изслуша оценката, която си поставя местната структура. През тази седмица по места ще бъдат направени анализи на вота и най-вероятно в Пещера ще има персонални промени в ръководството на ГЕРБ.
На пресконференция в Пазарджик Иван Иванов представи двама от избраните трима кметове на общини от ГЕРБ – Серьожа Лазаров от Лесичово и Любомир Петков от Ракитово. Третият кмет на ГЕРБ е Никола Белишки от Панагюрище.
Серьожа Лазаров не е член на ГЕРБ, но е партийна кандидатура. Той посочи, че приветства ГЕРБ за разбирането им да не издигат по места непременно политически лидери, а преди всичко хора управленци. „Не всеки добър политик може да е и добър управленец и чест им прави на ГЕРБ, че споделят това разбиране“, каза Серьожа Лазаров. По образование той е инженер-конструктор. Бил е дълги години главен инженер на АПК- Лесичово, а впоследствие зам.-директор. От 1990 г се занимава с частен бизнес. Изградил е мандра в Калугерово, занимава се и със строителство, изградил е няколко бизнес центрове: „Родопи“, „Тракия“ и „Пазарджик“.
Сред основните му задачи в Лесичово ще бъдат привличането на инвестиции, разкриването на нови работни места, работа по европрограми, промени в администрацията, които по думите му са наложителни. „Там има хора, които са от капитализма и работят като при социализма, а аз като бизнесмен имам сериозни изисквания към екипа си“, заяви Серьожа Лазаров.
Кметът на Ракитово Любомир Петков залага на изграждането на инфраструктурата като първо условие за развитието на алтернативен туризъм. Той също идва от бизнеса – завършил Пловдивския университет със специалност Биология, след което защитава докторантура в Чешката академия на науките. Собственик е на цех за дървопреработване. „За да развиваме туризъм, каквито условия има в Ракитово, е необходимо първо да оправим пътищата, а преди това ВиК инфраструктурата, която е много остаряла. Едва след това можем да говорим за алтернативен туризъм, за палеонтологичната находка в Дорково, за крепостта „Цепина“ и пещерата „Лепеница“, които са безспорни туристически обекти, но за да се стигне до тях са необходими хубави пътища“, заяви новият кмет. Първата му задача обаче ще е финансовото стабилизиране на общината.Тази страница е видяна: 2614

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 08 November 2011 - 14:57:45

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Иван Иванов: С промените ГЕРБ ще подобри организацията и работата за парламентарните избори
Д-р Дончо Баксанов сменя Иван Иванов като ръководител на областната структура на ГЕРБ
Голям успех за „Орлета“ U9 - вицешампиони на България са по Футбол 5
Десетият благотворителен коледен базар на Движението на българските майки отбеляза голям успех
Голям успех за възпитаниците на Градската школа по изкуствата при НЧ"Хр.Ботев - 1897"
Никола Иванов и Иван Енев са носителите на Националната награда "Иван Динков" за 2012г.
Младежката структура на ГЕРБ в Панагюрище отбеляза втората си година с двойно повече членове
Кметът на Стрелча Иван Евстатиев отчете свършеното от началото на годината
Кметът Иван Евстатиев отчете една година от управлението си и в Стрелча
Кметът Иван Евстатиев отчете годината управление в селата Дюлево и СмилецТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4730 сек., 1.3757 от тях за заявки.