RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
EVN разширява програмата си за обучения по енергийна ефективност в училищата
През учебната 2013/14 г. EVN България осъществява  за пета поредна година обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата. Настоящата учебна година отбелязва поредното разширение на програмата, като тя вече се предлага за обучение 
на деца не само във 2-ри и 3-ти клас, а и в 4-ти клас. Възрастово разширение на инициативата се реализира след положителните резултати, които  програмата на EVN България показа през изминалите четири години и желанието  на преподавателите да провеждат  уроци и на по-големи ученици в  училищата, които са партньори на инициативата.

EVN България организира „енергийни  уроци” във всички 9 административни  области в Югоизточна България, които се обслужват от EVN България – Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Смолян, Пазарджик, Ямбол и Кърджали. Допълнително от 2013/14 учебна година към програмата са включени нови 10 училища. Разширението ще позволи обучения по програмата да преминат общо над 7400 ученици в над 320 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 44 училища в Югоизточна България.

С цел програмата да бъде още по-достъпна и разбираема за учениците дружеството  разработи нови забавни игри и  уроци на различни теми. От учебната 2013/14 г. инициативата е с ново име - „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“. Децата ще могат да се запознаят с новите герои в своите учебници – светулката Иви и зайчето Енчо, които ще им помогнат да се запознаят по достъпен за тях начин с интересни енергийни съвети и любопитни начини за разумно използване на енергията.

Занимателните уроци „Часът на Иви и Енчо” се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. За целите на обучението дружеството разработва и безвъзмездно предоставя одобрените от Министерство на образованието и науката (МОН), учебни помагала, материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа. И тази година в рамките на инициативата EVN България ще проведе различни конкурси с награди за участниците. В зависимост от възрастта, учениците под различна форма ще претворят своето виждане за разумно използване на енергията, като най-добрите творби ще се изложат в EVN Офисите по места.

Инициативата на EVN България се провежда с подкрепата на МОН, регионалните инспекторати по образование и учебните заведения, участващи в обучителната програма. EVN България стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2012/13 г. общо 8500 ученици преминаха обучения, а до края на 2013/14 г. общо над 11 700 деца ще са участвали в уроците по разумно използване на електроенергията.

Обновената програмата за обучение „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология” е част от корпоративната социална отговорност на дружеството. Инициативата изразява ангажимента на компанията към обществото и околната среда. Цел на обучението е изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.


Крум Косев
oтдел Комуникации
EVN България

Тази страница е видяна: 667

 Публикувано от: pamedia на Thursday 07 November 2013 - 18:18:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Министърът на енергетиката в отговор на депутата Десислава Тодорова: През септември възобновяваме финансирането по програмата за енергийна ефективност
EVN обучава ученици по енергийна ефективност
Заявен интерес към проектите по енергийна ефективност
От 13 подадени проекта за енергийна ефективност два са одобрени
В Гимназията по строителство ще правят демонстрация на енергийна ефективност с мултипор
Община Стрелча спечели проект за енергийна ефективност на НЧ „Просвещение“
Три учебни заведения в Ракитово се санират по проект за енергийна ефективност
Поредната информационна кампания за енергийна ефективност ще е изнасена, до „Сухите шадравани“
Три учебни заведения в Община Ракитово са обновени по проект за енергийна ефективност
В детска градина и начално училище в Стрелча ще се реализира проект за енергийна ефективностТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5718 сек., 1.4721 от тях за заявки.