RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Заявен интерес към проектите по енергийна ефективност

В Центъра за информацияГражданите на Пазарджик проявяват интерес към Проекта „Енергийно обновяване на българските домове”. В рамките на днешния информационен ден представители на Сдружение на собствениците имаха възможност да зададат своите въпроси към експерти по проекта. Той беше представен и от областния управител д-р Дончо Баксанов на редовната му пресконференция.

"Смятам, че всички трябва да се включим в процеса на повишаване на обществената информираност за възможностите, които предоставя този проект по оперативна програма Регионално развитие, за да може повече многофамилни жилищни сгради на територията на общините Пазарджик, Велинград и Панагюрище да бъдат обновени", заяви д-р Баксанов.

В Пазарджик проектът днес беше представен в Центъра за информация за гражданите.

По време на посещението на представители на медиите в Центъра двама граждани задаваха своите въпроси по проекта. Иван Станков от Пазарджик се интересуваше какви са възможностите да бъде ремонтиран покривът на жилищен блок на ул. "Сан Стефано" 15 в Пазарджик, където има 22 апартамента. Виолета Златанова от Пазарджик потърси повече информация, за да запознае своите съседи с възможността на направят в домовете си и на общите части. Според нея участието в проекта ще бъде изгодно за всички.

Финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност ще получават Сдружения на собственици, регистрирани по реда на Закона за управление на етажната собственост в съответната общинска администрация и в регистър БУЛСТАТ. За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 50% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. От оперативната програма ще се покрият изцяло разходите за обследване за установяване на техническите характеристики на сградата, включително изготвяне на технически паспорт и обследване за енергийна ефективност, както и разходите за проектните мениджъри. Във връзка с реализирането на проекта Фонд за жилищно обновяване ще подпомага процеса по обновяване чрез предоставяне на заеми/банкови гаранции. Неговата цел е да подпомогне сдруженията на собствениците или отделните собственици на самостоятелни обекти в многофамилни жилищни сгради да осигурят техния дял от 50% от бюджета за обновяване на съответната сграда/блок секция. Положително ще бъдат оценени всички сгради, отговарящи на критериите за допустимост, и ще получат одобрение за получаване на финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност по реда на заявяване и до изчерпване на наличния публичен финансов ресурс.


Тази страница е видяна: 1378

 Публикувано от: pamedia на Thursday 12 July 2012 - 16:00:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
EVN обучава ученици по енергийна ефективност
От 13 подадени проекта за енергийна ефективност два са одобрени
EVN разширява програмата си за обучения по енергийна ефективност в училищата
В Гимназията по строителство ще правят демонстрация на енергийна ефективност с мултипор
Община Стрелча спечели проект за енергийна ефективност на НЧ „Просвещение“
Три учебни заведения в Ракитово се санират по проект за енергийна ефективност
Поредната информационна кампания за енергийна ефективност ще е изнасена, до „Сухите шадравани“
Три учебни заведения в Община Ракитово са обновени по проект за енергийна ефективност
В детска градина и начално училище в Стрелча ще се реализира проект за енергийна ефективност
До декември сградата на „Местни данъци“ ще бъде обновена по проект за енергийна ефективностТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5347 сек., 1.4405 от тях за заявки.