RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Отменено е наказанието "Порицание" на шефа на полицейския участък в Лесичово, наложено му от началника на РУП Пазарджик

Административен съд Пазарджик отмени заповед на началника на РУП Пазарджик гл. инспектор Симеон Съловски, с която се налага дисциплинарно наказание “порицание” за срок от шест месеца на началника на Полицейски участък "Лесичово"  Георги Пройчев. Заповедта е от 15 юли тази година  по Закона за МВР за  неупражняване на контрол над подчинени.

В средата на април е образувано дисциплинарно производство по сигнал за действия от полицейски служители при транспортиране на лице до полицейския участък.В обобщената справка за резултата от производството  е посочено, че  сигналът е основателен. Но преди издаване на заповедта за порицанието на Пройчев, както и в хода на дисциплинарното производство, той не е бил изслушан, не са представени и допълнителни доказателства, че описаното нарушение е осъществено.

Съдът определя като незаконосъобразни и твърденията за извършено второ нарушение - че не е създадена необходимата организация за пропускателния режим в участъка.В показанията си по делото свидетелите  обясняват, че в полицейския участък в Лесичово няма обособено помещение за пропускателен режим и никога не е имало, поради недостатъчната материална база и щат. Специален дневник за пропускателния режим няма, но данните за призованите лица и посетители в участъка се вписват в дневника на полицейските инспектори и по този начин се води необходимата отчетност.
Като свидетел по делото е привлечен и настоящият директор на ОД МВР Пазарджик комисар Стоян Зайков. Той е началник на участъка в Лесичово от 2004 до 2005 година. Комисар Зайков също посочва, че  в повечето полицейски участъци не се води книга за пропускателния режим, както и, че конкретно за полицейски участък Лесичово, такава никога не се е водила.

От Дневника за приемане на граждани от полицейския служител, обаче става ясно, че под номер 8 е вписано лицето, поводът за посещението му, както и резултата от посещението му. С оглед на това съдът намира, че независимо, че в полицейския участък Лесичово не се води нарочна книга за пропускателния режим, то в същия е въведена организация на охраната, съгласно Инструкция  от 2007 г.

Съдебният състав намира, че при издаването на оспорената заповед са допуснати съществени нарушения на административнопроизводствените правила, накърняващи правото на защита на жалбоподателя, както и нарушение на материалния закон, които обосновават извода за незаконосъобразност на административния акт и го отменя с право на обжалване пред ВАС в 14-дневен срок.

Гл. инспектор Георги Пройчев бе шеф на  РУП Пазарджик до декември 2009 г., когато бе преназначен за началник на полицейския участък в Лесичово. Малко по-късно за  титуляр на мястото му в Пазарджик бе назначен гл. инспектор Симеон Съловски.

Тази страница е видяна: 1914

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 06 November 2013 - 10:58:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Нов шеф и на полицейския участък в Ракитово
Криминално проявен, извършил кражба на коне, е заловен от служители на полицейския участък в Стрелча
Отменено е бедственото положение в общинте Велинград, Батак и Лесичово
Пенсиониран е и началникът на полицейския участък в кв. "Изток" гл. инсп. Красимир Будинов
Ромско струпване пред полицейския участък в кв. "Изток" създаде суматоха
Полицейският участък в Лесичово е с нов началник
Цв. Цветанов награди началника на „Охранителна полиция” в Пазарджик с „Почетен знак на МВР”- ІІІ степен
Около 30 настоящи и бивши учители от Пазарджик искат среща с началника на РИО в подкрепа на уволнена колежка
На шефа на БОП в Пазарджик е възстановен достъпът до класифицирана информация
Смениха шефа на полицията в Пазарджик с пловдивчанин по последна местоработаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9077 сек., 1.7903 от тях за заявки.