RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът Тодор Попов ще отреже утре лентата на новото читалище в Юнаците

Читалището в ЮнацитеОбщина Пазарджик сред малкото общини, които след демократичните промени откриват новоизградена читалищна сграда. След тригодишни перипетии, прекъсване на строителството, конструктивни недоглеждания и смяна на изпълнителя, новата читалищна сграда в с. Юнаците е завършена и в сряда, 9 октомври 2013 г., ще бъде официално открита. Лентата ще пререже кметът на Община Пазарджик Тодор Попов, съобщиха от местната администрация. Тържеството е от 11:30 часа.

Новата сграда на читалище "Х.Н. Йованович” е с височина до 10 м., със стоманобетонна конструкция, масивна, монолитна, с тухлени зидовете.

Възлагането на работите по изграждане на обекта стана поетапно, през периода 2010 г.-2013 г.:
„Синхростил”  ЕООД гр. Пазарджик е изпълнител на изкопните работи и първа плоча на обекта до кота 0,00  по договор от 24.09.2009 г.на стойност 70 732 с ДДС.

За  същинското изпълнение на строежа, след проведена процедура – открит конкурс по реда на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки, с предмет “Изграждане на читалище и библиотека в УПИ І, кв.31, с. Юнаците, община Пазарджик”, беше избрана пловдивската фирма „РИНГ П” ЕООД.

Предвидено беше строителните дейности да се изпълняват поетапно, като през 2011 г. бяха изпълнени СМР на стойност 137 650,98 лв. с ДДС, включващи груб строеж над кота 0,00; ВиК и изграждане на ел.инсталации, а довършителните работи - през следващите години.

Поради появата на проблеми в конструкцията на сградата, довели до необходимостта от предприемане на действия за аварийно укрепване и възстановяване на обекта и поради отказ от страна на основния изпълнител на обекта -„РИНГ П” ЕООД гр. Пловдив да извърши това укрепване, договорът беше прекратен.

Аварийно-възстановителните  работи се възложиха и изпълниха от „Сигма Строй” ООД гр. Пазарджик и са на стойност 31 449 лв. с ДДС.

След  проведена повторна процедура по реда на ЗОП, за изпълнител на оставащите СМР за обекта, беше избран „Брокс – 2003” ООД гр.Пазарджик. На основание сключения договор обектът беше завършен, като изпълнените СМР от „Брокс – 2003” ООД гр.Пазарджик са на стойност 253 409 лв. с ДДС.

Като част и елемент на строителството от „Брокс – 2003” ООД гр.Пазарджик беше изпълнена и вертикална планировка на обекта на стойност 27 855 лв. с ДДС, с което се благоустрои и околното пространство и се предаде изцяло завършен вид на обществената сграда.

На стойност 11 хиляди лева е доставено обзавеждане за библиотеката, читалнята, справочния отдел, салона и читалищното кафене. Читалището в Юнаците е едно от активните читалище с множество функциониращи групи, клубове и кръжоци. 


Тази страница е видяна: 1656

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 08 October 2013 - 12:47:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Тодор Попов:Положихме много усилия, извървяхме дълъг път и заедно ще прережем лентата на новото депо
Утре стартира предизборната кампания на Тодор Попов и МК "Новото време"
Тодор Попов на откриването на новото футболно игрище: Детско-юношеската школа е нашият здрав темел
ОИК регистрира листата за съветници от коалицията на Тодор Попов "Новото време"
Кметът Тодор Попов удължи ваканцията до понеделник
Кметът Тодор Попов се срещна със зрелостниците, на които е попечител
Кметът Тодор Попов е номиниран за член на УС на Националното сдружение на общините
Кметът Тодор Попов поздрави пазарджишките лекари по повод професионалния им празник
Кметът Тодор Попов, съветници и кметове на кметства в Пазарджик положиха клетва
Кметът Тодор Попов: Със спортните клубове трябва да градим доброто име на ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5161 сек., 1.4191 от тях за заявки.