RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
С близо 300 хиляди лева са ремонтирани 21 училища в община Пазарджик

21 от общо 36 училища в Община Пазарджик са ремонтирани през лятото със средства от общината и от бюджетите на училищата. Ремонтите възлизат на общо 289 хиляди лева, като по-голяма част – 224 хиляди лева са от училищните бюджети. Общината е платила ремонти за 65 хиляди лева. Това сочи справка, изготвена от Община Пазарджик и предоставена на медиите.

Най-сериозен е ремонтът в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" в Пазарджик. Той е изцяло от бюджета на училището. На над 44 хиляди лева възлиза обновяването на 7 броя кабинети и поставянето на ламинат в коридорите. С 12 хиляди лева е ремонтирана работилницата в ОУ "Христо Смирненски". Ремонт е направен и на външните тоалетни.
Голям е ремонтът и в СОУ "Петър Берон". С 25 хиляди лева от община Пазарджик там е ремонтирана източната и южната фасада на училището, а с пари от бюджета на учебното заведение в размер на около 5200 лв са направени ремонти на елинсталацията, на отоплителните тела, монтирани са алуминиеви и дървени вътрешни врати. Сериозен ремонт  е направен и в НУ "Георги Раковски". Той е изцяло от училищния бюджет за близо 20 хиляди лева, с които са изцяло обновени металните решетки на прозорците и е ремонтирана канализацията.
Сериозни ремонтни дейности са извършени и в СОУ "Димитър Гачев" С близо 18500 лв е ремонтиран покрива. Сменени са вратите на тоалетните срещу 10 хиляди лева. Подменен е балатума в коридорите и някои класни стаи, сменен е и ламината в две класни стаи за общо близо 4 хиляди лева. Подмяната на входната врата възлиза на 3668 лв. Ремонтите до тук са изцяло от училищния бюджет, а с близо 2 хиляди лева, отпуснати от общината е направен ремонт на оградата на хандбалното игрище.
От училищата в селата най-много средства са заделени за ОУ "Отец Паисий" – с. Гелеменово. С пари от училищния бюджет е ремонтиран покрива, санитарните помещения, физкултурния салон, коридора и частично са обновени някои класни стаи. Ремонтът в Гелеменово е на стойност 10 хиляди лева. 


Тази страница е видяна: 1348

 Публикувано от: pamedia на Friday 13 September 2013 - 13:31:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
С близо 500 хиляди лева са ремонтирани училищата и детските градини
Община Стрелча започва реализацията на три проекта за близо 1 милион и 200 хиляди лева
С над 1 милион лева са ремонтирани училищата и детските градини в Община Пазарджик
Глоби за близо 9 хиляди лева за тютюнопушене наложи РЗИ Пазарджик
Близо 297 хиляди лева са предвидени за миене на улиците през 2019 г. в Пазарджик
Община Пазарджик дарява 10 хиляди лева на Община Хитрино
Еко санкциите и глобите, наложени от РИОСВ - Пазарджик, през 2017 г. са за близо 200 хиляди лева
Екоинспекторите в Пазарджик са наложили през миналата година глоби и санкции за близо 150 хиляди лева
Близо 7 хиляди са имениците на Ивановден в община Пазарджик
Четири училища и едно общежитие в Пазарджик ще бъдат ремонтирани това лятоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8865 сек., 1.7694 от тях за заявки.