RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Над 1,5 млн. лева възлизат първоначалните щети по електроразпределителната мрежа, предизвикани от зимната стихия в Югоизточна България през миналата седмица
Ураганният вятър и снежната виелица засегнаха над 2300 км електропроводи и 277 стълба, а 386 сътрудника, 25 крана, 8 пробивни машини, 8 стълбовоза, 10 багера, 3 моторни шейни, 3 броя военни МТ-ЛБ бяха ангажирани с бързото справяне с кризата .
evn_stalb.jpgБлагодарение на непрекъсната работа на аварийните екипи на EVN България всички населени места във високопланинските райони на Югоизточна България, които бяха засегнати от лошите метеорологични условия през изминалата седмица са с възстановено електрозахранване. Основно това бяха малки селища и вилни зони със сезонно население в планинските части на областите Бургас и Сливен.  
Нормалната схема на електрозахранване за засегнатите населени места в Югозиточна България беше нарушена вследствие на стартиралите на 17.10.2011 г. силни снегонавявания, примесени на много места с бурен вятър със скорост от 150 км/ч и силен дъжд. В резултат на стихията към 18 октомври 2011 г. над 2300 км въздушни електропроводи бяха повредени или обледени, а 277 стълба бяха пречупени. По текущи данни щетите възлизат на около 1,5 млн. лева, като истинската оценка предстои да бъде извършена.
Основен проблем при отстраняване на авариите беше затрудненият достъп, причинен от снегонавяванията и паднали дървета, както и калната почва на места, превърнала се в тресавища. Всички тези фактори възпрепятстваха работата на тежката специализира техника на дружеството, което на места наложи замяна на механизираната сила с физическа човешка сила. Въпреки посочените обстоятелства, след непрекъсната работа аварийните групи на EVN България успяха да възстановят голяма част от въздушните електропроводи и счупени стълбове още в първите дни след падането на обилния снеговалеж. В максимално кратки срокове, до 20.10.2011 г., беше възстановена над 1400 км от електроразпределителната мрежа и бяха монтирани 46 стълба в планинските и труднодостъпни райони на Югоизточна България. Това позволи да се въстанови електрозахранването за над 200 населени места.
За справяне с последствията от лошото време EVN България мобилизира допълнителен експертен, материален и технически ресурс, като общо 386 човека, включително допълнителни групи и персонал от външни фирми, работеха по възстановяването на мрежата. В най-пиковите моменти броят на аварийните  екипи, работещи по отстраняването на повредите достигна 119. За по-добрата и ефективна работа на екипите в EVN България бе сформиран Кризисен щаб, който бе в постоянна връзка с Гражданска защита, местните власти, компетентните институции на местно и национално ниво и ДКЕВР. Тази координция беше изкючително важна с оглед на подсигуряване на електрозахранване за населените места с избирателни секции за безаварийното протичането на избирателния процес на 23.10.2011 г. Така в селищата, където имаше избирателни секции EVN България подсигури автономни дизел генератори, за да има електрозахранване.   
Допълнително беше осигурен материален ресурс и активирана специализирана ремонтна техника: общо 25 крана за изправяне на стълбове, 8 пробивни машини, 8 стълбовоза, 10 багера, 3 моторни шейни, снегоходни машини и друга специализирани автомобили. Беше осигурено и съдействието на верижна техника – 3 броя МТ-ЛБ от службите на Гражданска защита. Същевременно бяха подсигурени доставките за допълнителни материали по места в Клиентските енергоцентрове (КЕЦ).
Същевременно сътрудниците в денонощния център за обслужване на клиенти на EVN България предоставяха регулярно информация на клиентите от засегнатите райони. Броят на обслужените обаждания на денонощните линии за информация отбеляза своя връх на 17.10 – над 11 300 броя. Приемането и обслужването на такъв голям брой сигнали за кратък период от време беше възможно благодарение на модерния софтуер в телефонния център на дружеството, в който общо 30 сътрудника, организирани на смени, предоставяха актуална информация за повредите, нанесени от стихията.
Благодарение на всички тези действия и усилия на стотиците сътрудници на EVN България, много от които в продължение на дни работиха при тежки атмосферни условия, дружеството успя максимално да ограничи последствията на лошото време върху разпределителната мрежа и електрозахранването за клиентите.
Като изказва разбиране за изпитаните неудобства от клиентите в засегнатите области, EVN България уверява, че всички усилия и средства на дружество бяха насочени към максимално бързото възстановяване на захранването за всички клиенти, като само лошите метеорологични условия попречиха това да стане възможно най-бързо.


Крум КосевТази страница е видяна: 729

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 26 October 2011 - 18:11:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На близо 30 хиляди лева възлизат наложените санкции на екоекспертите през юли
EVN България започва изпълнение на заповед от Електроенергийния системен оператор за периодични ограничения на енергия от ВЕИ в Югоизточна България
Близо 30 пожара на сухи треви през миналата седмица, на заловените подпалвачи ще бъдат налагани санкции по Закона за МВР
Ръководството на EVN България запозна областните управители в Югоизточна България с актуалните проекти на компанията и нейните инвестиционни намерения
Глоби и санкции за над 200 хиляди лева наложи РИОСВ-Пазарджик през миналата година
Екоинспекторите в Пазарджик са наложили през миналата година глоби и санкции за близо 150 хиляди лева
Увеличение с 14.4% - до 1 086 лева, на средната брутна заплата през третото тримесечие спрямо същото на миналата година отчита НСИ
На близо 20 хиляди лева възлизат санкциите за тютюнопушене
На над 8 хиляди лева възлизат глобите за пушене на обществени места
На близо 1 милион и 400 хиляди лева месечно възлизат детските помощиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 3.7387 сек., 3.5375 от тях за заявки.