RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Лекар е уволнен дисциплинарно от Спешна помощ за 5 керемиди в линейка

Ръководител на реанимационен екип в Пазарджишкия център за спешна помощ е дисциплинарно уволнен за превоз на 5 керемиди в линейката през работно време. Жалбата му срещу заповедта за уволнението бе последователно отхвърлена от Районния и Окръжен съд.
На 29 септември миналата година в 12:38 часа докторът и останалите от екипа  - шофьор и медицинска сестра, уведомили дежурния, че отиват с линейката до близкия магазин "Тарита" за храна, но го подминават и се насочват към "Билла", подминават и него и спират на бул. "Хр. Ботев" пред  магазин за строителни материали. От него купуват 5 керемиди и в 12:58 часа  автомобилът се връща по същия маршрут. Движението на линейката е документирано в  разпечатката от графика на GPS навигацията, откъдето става ясно, че екипът въобще не е спирал пред "Билла", за където тръгнали, след като пред "Тарита" нямало места, твърди лекарят.
Оказва се, че екипът на линейката е издаден от ръководителя на транспорта в Спешна, който лично ги видял пред строителния магазин и незабавно се обадил на директора. Дори попитал провокативно продавачката  дали са качили цимент, а тя му отговорила, че са качили само керемиди.
Всъщност керемидите били на медицинската сестра. В качеството на свидетел тя обяснява, че не й стигали 3 керемиди за барбекюто и не само приела предложението на доктора да купят, но и парите, тъй като нямала достатъчно в себе си.
Докторът, като ръководител на екипа, поел цялата отговорност върху себе си и в писмено обяснение признал простъпката си. Но е уволнен дисциплинарно, след като месец преди това има предупреждение за уволнение.
Както Районният, така и Окръжният съд считат, че  се уронва доброто име на ЦСМП пред гражданите и обществото, тъй като в реанимационен санитарен автомобил, който е предназначен за превозване на хора в спешни случаи, които често са критични за тяхното здраве, се товарят керемиди, което е недопустимо съгласно хигиенните изисквания.
Уволненият доктор може да обжалва решението на Окръжния съд пред ВКС в едномесечен срок.

Тази страница е видяна: 2358

 Публикувано от: pamedia на Friday 16 August 2013 - 15:11:08

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Линейка и медицински екип на „Хигия“ в помощ на пострадалите в Мизия
По сигнал от Спешна помощ е разследван побой
Пробите на работещите в „Спешна помощ“ са отрицателни
Роми отново нападнаха екип на Спешна помощ
Намереният снощи мъж върху купчина сняг е откаран в Спешна помощ
Необходима е спешна помощ за мъжа, преотстъпил мястото си за трансплантация на момче
Трима души от Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик са уволнени
Депутати от РБ сигнализират за болници в страната, отказващи прием на пациенти за спешна помощ
РЗИ ще разпредели защитни облекла срещу ебола - в Спешна помощ и в Инфекциозното отделение
До края на септември общините трябва да дадат предложения за ремонти на сградите на Спешна помощТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5903 сек., 1.5071 от тях за заявки.