RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ген. Атанас Атанасов представи пред бизнеса в Пазарджик решенията на ДСБ за подобряване на икономическата среда

Атанас АтанасовВодачът на листата на ДСБ в Пазарджик ген. Атанас Атанасов се срещна снощи с представители на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик и представи позицията на ДСБ за излизане от кризата. "Добре е да търсим общите решения, които биха могли да подобрят средата в икономиката. Абсолютно наложително е МВР да бъде изтеглена от икономиката. Безработицата стигна невероятни нива, защото беше съсипан малкият и средният бизнес. Корупцията е в огромни мащаби. Изключително ужасяващи са нещата по отношение на провеждането на обществени поръчки". Това бяха акцентите в дискусията на ген. Атанасов с бизнеса в Пазарджик.

 На срещата присъстваше Димитър Бъчваров, макроикономист и и директор на дирекция "Икономическа политика" в правителството на Иван Костов. Той представи конкретните икономически мерки, които би предприело ДСБ за излизане от кризата.
На първо място ДСБ застава зад въвеждането на нулева ставка за реинвестиране на печалбата в България – не само за реинвестиране в същата дейност, а въобще за реинвестиране на печалбата в какъвто и да е бизнес в България. Десните предлагат и премахването на 15-процентната ставка за ЕТ-та и те да се третират като самонаети.
Хората на Костов биха оставили 10-процентния корпоративен данък за още една година, "за да може бизнесът да си вземе въздух, да направи поне един оборот".
Димитър Бъчваров посочи, че десните са готови с Кодекс за държавните изисквания към различните видове бизнес. В него на едно място са разписани всички изисквания, на които трябва да отговаря даден бизнес. "Това е една от пречките пред предприемачите, които сме готови да премахнем –вие ще сте наясно при стартирането на даден бизнес какво ще изискват от вас различните държавни служби", заяви Димитър Бъчваров пред бизнесмените в Пазарджик.
В ДСБ смятат, че ще е полезно за българския производител да разделят борсите за български и вносни плодове и зеленчуци. Имат и готови текстове за промяна на Закона за защита на конкуренцията за предотвратяване на натиска на големите търговски вериги върху българските производители. Хората на Костов са за постепенното  премахване на минималните осигурителни прагове. 

Тази страница е видяна: 1350

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 02 April 2013 - 12:56:33

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ген. Атанас Атанасов представи "Нова република" в Пазарджик
Екатерина Захариева от ГЕРБ: Трябва да има предвидимост и стабилност в икономическата среда. Реформата в образованието е основна цел
Атанас Атанасов сезира главния прокурор и ОЛАФ за корупция във властта. Ще води листата на ДСБ в Пазарджик
Иван Панайотов от ГЕРБ: Лошото управление на община Пазарджик не осигурява добра среда за инвестиции и развитие на бизнеса
Ген. Атанас Атанасов: На радикалния ислямизъм не се противодейства с шумни процеси
Концерт на Симфоничния оркестър със солисти Ирина Харалампиева и Атанас Атанасов
ХГ „Ст. Доспевски” ще представи художника Ат.Атанасов
Ген. Атанас Атанасов кани депутати от региона на диспут за АЕЦ "Белене"
Екатерина Захариева пред предприемачите в Пазарджик за възможностите за решаване на проблемите на бизнеса
Инструменти за насърчаване на експорта, предлагани от държавните институции, ще бъдат представени пред бизнеса в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7245 сек., 1.6149 от тях за заявки.